14.04.2023 Turystyka

Warszawa i okolice – prelekcja turystyczna

Wykład poprowadzi Daniela Signer, która dostarczy wielu pomysłów na trasy i atrakcje dla rodzin w sezonie wiosenno-letnim

Prelekcję turystyczną pt. „Warszawa i okolice – wakacje dla rodzin” poprowadzi Daniela Signer. Wykład  odbędzie się 14

kwietnia (piątek) o godzinie 11:00 w Bibliotece Instytutu Polskiego w Tel Awiwie.

Na spotkaniu poświęconym propozycjom rodzinnych wycieczek po Warszawie i okolicach w okresie wiosenno-letnim publiczność otrzyma

pomysły na trasy i ciekawe kierunki na krótkie wypady za miasto, atrakcje dla rodzin z dziećmi i nie tylko.

Wykład odbędzie się w Bibliotece Instytutu Polskiego oraz będzie transmitowany na żywo na facebookowym profilu Instytutu Polskiego w Tel Awiwie.

Nasz adres: Beit Psagot, ul. Rothschilda 3, Tel Awiw, 22. piętro

Prelekcja będzie przeprowadzona się w języku hebrajskim.

Dodatkowe informacje i zapisy: telaviv.librarian@instytutpolski.pl

 

Daniela Signer jest założycielką prężnej, hebrajskojęzycznej grupy na Facebooku pod nazwą „Wakacje w Warszawie, Krakowie i reszcie

Polski”, która posiada dziś prawie 60 tysięcy członków. Wśród nich jest wielu Izraelczyków kochających Polskę, turystów, biznesmenów

itp. Grupa stanowi szerokie forum rekomendacji i wymiany doświadczeń turystycznych w Polsce.

Scheduled Turystyka

Studenci i nauczyciele akademiccy, czy macie już

Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej (NAWA) zaprasza do udziału w wyjątkowej inicjatywie – letnich kursach języka polskiego i kultury w Polsce.
29 02.2024 Aktualności, Turystyka

Polskie wino i szlaki winne w Polsce

Podróż śladami polskiego wina w towarzystwie Adama Korena – przewodnika, wykładowcy i znawcy Polski oraz Matiasa Glusmana – sommeliera światowej klasy
31 03.2023 Kuchnia, Turystyka, Uncategorized

Jedzenie koszerne w Polsce – prelekcja turystyczna

Spotkanie turystyczne poświęcone miejscom dziedzictwa żydowskiego w Polsce i trasom dla turystów przestrzegających zasad koszerności poprowadzą przewodniczka Nurit Shapiro oraz ekspert ds. koszernej żywności w Polsce Ilan Baum
03 03.2023 Kuchnia, Turystyka