3.03.2023 Kuchnia, Turystyka

Jedzenie koszerne w Polsce – prelekcja turystyczna

Spotkanie turystyczne poświęcone miejscom dziedzictwa żydowskiego w Polsce i trasom dla turystów przestrzegających zasad koszerności poprowadzą przewodniczka Nurit Shapiro oraz ekspert ds. koszernej żywności w Polsce Ilan Baum

Prelekcja odbędzie się dnia 3 marca 2023 r. o godzinie 10:30 w Bibliotece Instytutu Polskiego w Tel Awiwie.

Turystyczne szlaki w Polsce od dekad przeciera wielu Izraelczyków, podróżujących zarówno w grupach zorganizowanych, jak i mniejszych, rodzinnych bądź indywidualnie. 

Podobnie jak w wielu innych krajach, podróż do Polski niesie ze sobą wyzwania dla każdego turysty przestrzegającego zasad koszerności.

Podczas wykładu przedstawione zostaną ośrodki żywności koszernej w Polsce. Specjalista w tej tematyce – Ilan Baum – zaprezentuje publiczności praktyczny przewodnik po restauracjach,

supermarketach czy innych sklepach znajdujących się na szlaku dziedzictwa żydowskiego w Polsce.

Doświadczona przewodniczka Nurit Shapiro zaproponuje uczestnikom wykładu tygodniowy program przeplatany koszernymi przystankami kulinarnymi wraz oraz praktycznymi

poradami dla turystów.

 

Prelekcja odbędzie się w języku hebrajskim.

 

Wykład odbędzie się w Bibliotece Instytutu Polskiego w Tel Awiwie oraz transmitowany na żywo na facebookowym profilu IP.

 

Szczegóły i zapisy – telaviv.librarian@instytutpolski.pl

Scheduled Kuchnia Turystyka

Studenci i nauczyciele akademiccy, czy macie już

Narodowa Agencja Wymiany Akademickiej (NAWA) zaprasza do udziału w wyjątkowej inicjatywie – letnich kursach języka polskiego i kultury w Polsce.
29 02.2024 Aktualności, Turystyka

Warszawa i okolice – prelekcja turystyczna 🗓

Wykład poprowadzi Daniela Signer, która dostarczy wielu pomysłów na trasy i atrakcje dla rodzin w sezonie wiosenno-letnim
14 04.2023 Turystyka

Polskie wino i szlaki winne w Polsce

Podróż śladami polskiego wina w towarzystwie Adama Korena – przewodnika, wykładowcy i znawcy Polski oraz Matiasa Glusmana – sommeliera światowej klasy
31 03.2023 Kuchnia, Turystyka, Uncategorized