28.08.2021 - 5.09.2021 Film

Brussels Short Film Festival।BSFF।24e editie

24e editie van Brussels Short Film Festival ।BSFF: De Internationale Competitie verwelkomt dit jaar 98 films uit maar liefst 6800 inzendingen (2020 en 2021)! Want naast de films die geselecteerd zijn voor 2021, verwelkomt de 24ste editie van het BSFF ook de films die geselecteerd werden voor de Internationale Competitie in 2020, die moest worden uitgesteld.

Dit jaar, Polen zal in de internationale competitie vertegenwoordigd zijn met vijf Poolse films:

 

Ballast  

Daniel Howlid

>> Woensdag 01.09 / 21h30 @Cinéma Vendôme

Familie reünie. Gebrek aan aandacht van volwassenen, opvoedingsfouten en verstoorde banden en relaties leiden tot destructief gedrag bij een verveeld en eenzaam jongetje van wie geen weg meer terug is. Tragedie hangt aan een zijden draadje… (Fictie 2020 – 18′)

 

 

Dalej jest Dzień 

Damian Kocur

>> Dinsdag 31.08 / 21h @Kinograph

Paweł is een eenzame man die werkt op een kleine rivierveerboot in de buurt van zijn dorp. Paweł vervoert de meeste tijd dorpelingen over de rivier. Hoewel Paweł beroemd is in de streek, brengt hij elke volgende dag alleen door. Op een dag ziet hij dat iemand probeert de rivier over te zwemmen. Deze persoon is Mohammad, de illegale immigrant. Paweł besluit te helpen en verstopt Mohammad. Er is tenslotte iemand om mee te praten.. (Fictie 2020 – 25′)

 

 

Jestem tutaj

Julia Orlik 

>> Woensdag 01.09 / 19h @Cinéma Vendôme

She is the centre of attention, but exhausted by life. An old woman in her final days, bedridden and too weak to speak to her husband and daughter. Her selfhood fades away while in the care of her relatives, who have problems of their own. (Animatie – 2020 – 15′)

 

 

Deszcz

Piotr Milczarek 

>>  Tuesday 31.08 at 9pm  @Studios Flagey

Animatiefilm ‘The Rain’ gaat over het collectieve bewustzijn. Indien we geen actie ondernemen, worden we onbewust meegestuwd binnen een collectief gedachtengoed wat kan leiden tot een tragedie. We volgen een individu die omgaat met deze collectieve hypnose als individu en in een groep.( Animatie – 2019 – 5′)

 

 

Hi How Are You 

Michał Chmilewski

>> Donderdag 02.09 @Cinéma Vendôme

>> Vrijdag 03.09 / 16h @Cinéma Vendôme

De 50 jarige Sławek neemt ontslag. Zij leven bestaat nu uit boodschappen doen voor zijn vrouw en klusjes thuis doen. Soms loopt hij in de buurt rond, opzoek naar zijn vermiste kat. Op een dag ontmoet hij Camilla, een eigenaardige vrouw uit de buurt. Ze nodigt Sławek meteen uit om in haar tuin te blijven. (Fictie 2019 – 23′)

 

 

Website Brussels Short Film Festival

van tot
Gepland Film