2.08.2022 - 4.08.2022 Muziek, Programma

Orgelconcerten van Radosław Marzec tijdens het Kathedraalfestival Brugge 2022 in de Sint-Salvatorkathedraal en in de Sint-Pieterskerk in Oostkamp

Deze zomer gaf de Poolse orgelist Radosław Marzec twee recitals in België, in de Sint-Salvatorkathedraal van Brugge en in de Sint-Pieterskerk in Oostkamp. 

Twee zomerse concerten tijdens het festival:

Op dinsdag 2 augustus  om 20u30 bracht Radosław Marzec in de prestigieuze kathedraal van Brugge een selectie werken uit een manuscript toegewezen aan Jan van Lublin en getiteld « Tablatura Ioannis de Lyublin canonic: regularium de Crasnyc ». Het boek, dat 260 pagina’s telt werd vermoedelijk geschreven in 1537 en 1548 in Krakau en Kraśnik. Het betreft de meest volledige 16-de eeuwse tabulatuur voor orgel in Europa. Op het programma stonden werken van Mikhail Verbytsky, een Oekraïens, Grieks-katholiek priester en auteur van het Oekraïens volkslied. Daarnaast waren er ook werken van Jan van Lublin, Johann Sebastian Bach en Franz Liszt die de basis vormen van het Europese muzikaal erfgoed voor orgel.


Plaats: Sint Salvatorskathedraal Brugge
Wanneer: dinsdag 2 augustus, 20:30 – 21:45
Prijs: 10 €


Op  donderdag 4 augustus, interpreteerde de Poolse organist naast de werken van Jan van Lublin en Verbytsky, muziek van Spaanse componisten van de 17-de eeuw, zoals Sebastián Aguilera de Heredia, Franinciso Correa de Arauxo, Fray Cristóbal de San Jerónimo en anderen. Hij speelde op het orgel van de Sint-Pieterskerk in Oostkamp

Radosław Marzec wordt beschouwd als een van de beste Poolse organisten. Hij doceert orgel in de muziekacademie van Bydgoszcz, in de afdeling muzikale kunst, instrumentale afdeling – orgelklassen. Hij geeft daarnaast ook recitals in Polen en in het buitenland.

De zomerconcerten in de kathedraal in Brugge zijn een serie internationale concerten op historische orgels. Sinds 10 jaar werkt het Pools Instituut samen met het Kathedraalfestival Brugge.


🔗 van ons Facebook evenement

van tot
Gepland Muziek Programma