20.10.2022 Geschiedenis, Programma

Conferentie: Voices From the war – Path to peace: Oekraïeense en internationale visies

Een conferentie, gevolgd door een debat, met als focus de redenen waarom de huidige Russische oorlogsagressie in Oekraïne kon ontstaan, het belang van getuigenissen, methodes om die te verzamelen en het bewaren van historische bronnen. We spreken ook over de geschiedenis van de Pools-Oekraïense relaties en over de belangrijke rol van intellectuele inspanningen, die het pad kunnen effenen voor een terugkeer naar vrede in de nieuwe wereldorde, die voor onze ogen vorm aanneemt.

Geroganiseerd door het Pools Instituut in samenwerking met Polska.lu, C²DH, LUkraine, Europe Direct aan de Universiteit van Luxemburg.


Inschrijven
20 oktober 2022, 18u – 20u
Auditorium Cercle Cité, Luxembourg

 

Gepland Geschiedenis >Programma