26.09.2022 Andere, Literatuur, Programma

Zuzanna Bartoszek @ Transpoesie 2022

Transpoesie 2022 – Europees jaar van de jeugd en dichters uit Zwart Europa
Van 26 tot 28 september in Brussel en online @ Transpoesie 


De 12-de editie van het internationaal poëziefestival is terug op volle kracht met 19 nieuwe dichters. Het festival koos voor twee onderwerpen : ‘European Year of Youth’ en ‘Poets from Black Europe’. Met deelname van Zuzanna Bartoszek (Polen), Lemuel de Graav (NL), Anastasia Gavrilovici (RU), Abraham Guerrero Tenorio (ES), Sytse Jansma (NL), Dania O. Tausen (Farore Island).

 Het TRANSPOESIE poëziefestival wordt voor de 12-de keer op rij georganiseerd door EUNIC Brussels en partners. EUNIC, dat zijn de Nationale Culturele Instituten van de Europese Unie met basis in België. Het festival viert meertaligheid door poëzie in een veelheid aan talen naar Brussel te brengen. Het markeert de Dag van de Talen en Talige Diversiteit, 26 september, met een hele reeks events.

Maandag 26 september 2022 om 17.30 uur

📍Citizen’s Garden Vautierstraat 62, 1050 Brussels
(ingang bij Wiertz Museum)

Transpoésie op Facebook en Instagram en FB evenement 


Zuzanna Bartoszek

Geboren in 1993 in Poznań, Poland. Artieste, dichter, die poëzie, tekenen en schilderen combineert in haar praktijk. Ze nam deel aan tentoonstellingen in onder andere het MoMA Warszawa, Kevin Space Wenen, Cell Project Space Londen, Kunsthalle Zurich, Arsenic Lausanne, Pina Wenen, Stereo Warszawa. Haar gedichten werden gepubliceerd in magazines als: Twórczość, Dwutygodnik, Mały Format, Lampa, Czas Kultury, Biuro Literackie, Fabularie. In 2016 publiceerde Disastra haar debuutcollectie Niebieski dwór (Blauwe buiten). In 2021 werd haar tweede boek gelanceerd met de titel Klucz wisi na Słońcu (De sleutel hangt op de zon) waarmee ze genomineerd werd voor de Wisława Szymborska Prijs.

 

Gepland Andere >Literatuur >Programma