26.10.2022 - 30.11.2022 Geschiedenis

In Warszawa komt binnenkort een Museum van het Getto

In Warszawa bouwt men aan een nieuw museum: het Museum van het Getto. Het wordt één van de modernste musea van Polen. Het getto van Warszawa werd op het einde van WOII bijna volledig vernield door de nazi bezetters en de meeste inwoners ervan werden omgebracht. Als gevolg hebben slechts enkele objecten die zouden kunnen tentoongesteld worden, de oorlog en de vernieling overleefd. Het gaat om eigendommen van de vluchtelingen van het getto, die zich hebben schuil gehouden in Warszawa of daarbuiten, of die gevonden werden op het terrein van het getto.

Wij steunen de zoektocht naar objecten door het museum. Bent u in het bezit van dergelijke historische objecten? Kent u mensen die er hebben? Wilt u ze doneren om deel uit te maken van de collectie? Gelieve ons dan te contacteren zodat wij de overdracht kunnen organiseren. 

Zo kan u bijdragen aan de collectie van een nieuw museum!


Voor meer informatie:
www.1943.pl

van tot
Gepland Geschiedenis