22.06.2020 Program

#Polskie smaki – Truskawki z białą czekoladą / Vlog 3

Erdbeere-Granitée / Weiße Schokoladenmousse / Basilikum-Pinienkerne Pesto

Tym razem Agata und Frederick vom Restaurant Agata´s proponują nam wspólne przygotowanie  smacznego, niepowtarzalnego Dessert aus Erdbeere und Schokolade, którym możemy zaskoczyć naszych gości zapraszając ich na letnie spotkanie w ogrodzie.

Truskawki to ulubiony i najbardziej wyczekiwany owoc sezonowy Polaków. W 2019 r. aż 66 proc. Polaków, w sezonie, jadło truskawki kilka razy w tygodniu, a 94 proc. w sezonie jadło je co najmniej raz w miesiącu. Sezon na truskawki, ten pierwszy z polskich super owoców jagodowych trwa i jak mówią znawcy potrwa do października. 

Truskawki to też cenne źródło składników odżywczych, które mają duży wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Truskawki wspomagają naszą odporność i zmniejszają podatność na zakażenia bakteryjne i wirusowe. Ich regularne spożycie pomaga utrzymać prawidłową masę ciała, zapobiegają powstawaniu miażdżycy i obniżają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych, a także chronią przed występowaniem nowotworów.

#polnischekueche #polskakuchnia #restaurantagatas #gastronomieduesseldorf #desertruskawki #kochrezepteerdbeer #przepisnadesertruskawkowy #granita

www.instytutpolski.pl/dusseldorf

www.facebook.com/PolnischesInstitutDuesseldorf

twitter.com/PLInstitut_Dues

www.youtube.com/user/PolnischesInstitut

Instagram https://www.instagram.com/polish_institute_duesseldorf/

https://www.instagram.com/agatasrestaurant/

www.agatas.de

from to
Scheduled Program Przemysł kreatywny