25.04.2019 - 28.04.2019 Kunst

Tatiana Wolska op Art Brussels

De Poolse kunstenares Tatiana Wolska is geselecteerd voor het Monumentale Beeldhouwwerken parcours van Art Brussels waar grote kunstwerken van bekende kunstenaars en jonge artiesten, vertegenwoordigd door deelnemende galeries, buiten te bezichtigen zullen zijn op de grote esplanade van de indrukwekkende site van Tour & Taxis.

Voor deze gelegendheid zal Wolska een nieuw monumentaal kunstwerk uit plastiek ontwerpen, gelijkend op de installaties die ze heeft tentoongesteld op haar retrospectieve in het Palais de Tokyo in 2014 en in de tuin van het Museum Van Buuren vorige zomer. Deze installaties zijn vervaardigd uit plastieke flessen, die verknipt en verhit worden tot een spiraalachtige, organische vorm. Het resultaat is een transparant rood volume dat in relatie staat met zijn omgeving, maar dat ook speelt met het licht dat door het kunstwerk schijnt.

Het vederlichte kunstwerk kan aan het dak van de Tour & Taxis galerijen gehangen worden, over het hoofd van de bezoekers. Tatiana Wolska zal het kunstwerk in situ tot stand brengen, in samenwerking met een team, om zo een site-specifiek kunstwerk voor de beurs en de esplanade van Tour & Taxis te creëren.


PRAKTISCHE INFORMATIE
– Waar: Tour & Taxis, Havenlaan 86C, 1000 Brussel – kaart
– Wanneer: 25-28 april 2019
– Meer informatie over Art Brussels en het Monumentale Beeldhouwwerken parcours
Tickets


Over Tatiana Wolska:
Geboren in 1977 te Zawiercie (PL)
Leeft en werkt in Brussel (BE)

Tatiana Wolska is een multidisciplinaire kunstenares die vaak wordt beschreven als een “rommelverzamelaar”. Plastieken waterflessen, stukken hout, industrieel afval of ook oude matrassen gebruikt ze als bouwstenen om indrukwekkende en betoverende installaties te maken. Door haar fascinatie voor de grens tussen de schone en de decoratieve kunsten maakt Wolska unieke en alleenstaande structuren die niet enkel moeten worden bekeken, maar eerder moeten worden beleefd. Elke structuur nodigt de toeschouwer uit om zich onder te dompelen in de structuur en zich de ruimte eigen te maken. Verder kan de structuur ook dienen als ruimte waar het werk van andere kunstenaars kan worden getoond. 

Alle afbeeldingen met dank aan de kunstenaar en Galerie Irène Laub, Brussel
van tot
Gepland Kunst