18.04.2015 - 30.05.2015 Kunst

Tentoonstelling “Saved by an Unseen Crack” van Marcin DUDEK

Het Heizeldrama van 1985 vormt een zwarte bladzijde in de Belgische geschiedenis. Tijdens een Europese voetbalfinale stortte een tribune van het nationale stadion in waaribij 39 personen het leven lieten en meer dan 600 mensen gewond raakten. Dit vormt het startpunt van de tentoonstelling ‘Saved by an Unseen Crack’ van Marcin DUDEK. Deze Poolse kunstenaar combineert autobiografische elementen met zijn fascinatie voor de architectuur van het spektakel. Vlaggen, sprookjes, opschudding, vragen rond romantisch nationalisme vormen zijn fysieke en mentale strijd. Zoals het herdinkingsmonument van Patrick Rimoux voor deze tragedie (dat overigens binnenkort zal worden afgebroken) verwijst het werk van Dudek niet naar slachtoffers van het accident, maar bouwt hij een artistiek veld rond angst, fanatisme en ingebeelde vijanden.
+++ Meer weten over Marcin DUDEK

Marcin DUDEK neemt ook deel aan ART BRUSSELS van 25 tot 27 april!
+++ Kom meer te weten HIERBekijk de performance van Marcin DUDEK tijdens de vernissage op 18 april 2015 (galerij Harlan Levey Projects)

Zijn boek The Department of Subterranea zal gepubliceerd worden door MER Paper Kunsthalle, het onafhankelijke uitgevershuis dat ook Ania SOLIMAN had uitgenodigd voor een residentie in het Museum voor Hedendaagse Kunst van Antwerpen MuHKA. 
+++ Kom meer te weten over The Department of Subterranea HIER
+++ Meer weten over het verblijf van Ania SOLIMAN HIERDe galerij Harlan Levey Projects verwelkomt de tentoonstelling “All the Brutes” van Radek SZLAGA van 6 juni tot 1 augustus 2015!
+++ Kom meer te weten HIERPRAKTISCHE INFORMATIE

>>> Harlan Levey Projects (Jean d’Ardennestraat 46, 1050 Brussel)
>>> 18 april > 30 mei 2015
VERNISSAGE op zaterdag 18 april (18u > 21u), met een performance van Marcin DUDEK om 19u stipt
>>> Gratis

van tot
Gepland Kunst