25.04.2015 - 27.04.2015 Kunst

Galerij LETO en FUNDACJA PROFILE nemen deel aan ART BRUSSELS Brussels Expo (Heizel)

Dit jaar wordt de Poolse kunst vertegenwoordigd door FUNDACJA PROFILE en Galerij LETO op de beurs voor hedendaagse kunst ART BRUSSELS, wiens excellente reputatie op vlak van avant-garde hedendaagse kunst niet meer moet aangetoond worden.

Dit jaar zijn de aanwezige kunstenaarsTomasz KOPCEWICZJarosław KOZAKIEWICZJarosław KOZŁOWSKIWojciech PUŚAleksandra URBAN en Aleksandra WALISZEWSKA.

Ook Marcin DUDEK, die zijn werk tentoonstelt in Brussel van 18 april tot 30 mei (meer informatie HIER) zal aanwezig zijn bij de stand van galerij Harlan Levey Projects. Dudek zal binnenkort zijn kunstboek Marcin Dudek X publiceren bij de onafhankelijke uitgeverij MER Paper Kunsthalle, waar eveneens het boek van Ania SOLIMAN, dat wordt opgesteld in het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen MuHKA, zal uitkomen (meer info HIER).


PRAKTISCHE INFORMATIE

>>> Brussels Expo (Heizel) – Zalen 1 & 3 (Belgiëplein 1, 1020 Brussel) – zie kaart
>>> Preview: vrijdag 24 april 2015 (op uitnodiging) – 11u > 17u
>>> Vernissage: vrijdag 24 april 2015 (op uitnodiging) – 17u > 22u
Tentoonstelling – van 25 tot 27 april 2015 – 11u > 19u
>>> €15 | €10 (groepen – min. 10 personen) | €5 (studenten) || €35 (combi-inkom + catalogus)
Koop uw tickets online


Fundacja Profile opende haar deuren in 2008. Haar activiteiten bestaan uit tentoonstellingen, publicaties, innovatie en educatie. Haar programma beslaat de promotie van moderne kunst, het bekend maken en verspreiden van kennis over moderne kunst, en dan vooral wat betreft beeldende kunst en haar traditie uit de 20ste eeuw, evenals haar archivering.
Zowel bekroonde hedendaagse kunstenaars als jonge kunstenaars worden naar voren geschoven tijdens deze Beurs. Er is een speciale focus op de avant-gardistische traditie van de jaren 1960 en 1970 (zowel in Polen als elders) en op de uitwerking van een project dat zich richt op sociale vraagstukken en hun historische en culturele interpretaties.
+++ http://www.fundacjaprofile.pl/ De Galerij LETO, gesticht door Marta Kołakowska, werd opgericht in juni 2007. In drie jaar tijd ontving ze niet minder dan 30 persoonlijke en collectieve tentoonstellingen. Haar activiteiten zijn zeer gevarieerd: buiten de tentoonstellingen zet de galerij zich in voor het culturele leven op lokaal en internationaal niveau en werkt ze samen aan talrijke artistieke uitgaves (vooral Droga van Radek Szlaga, Minimal Fetish van Maurycy Gomulicki, Loop van Maciek Stępiński). Ze heeft ook talrijke samenwerkingen met gerenommeerde Poolse culturele instituten achter haar naam staan: CSW Zamek Ujazdowski, Zachęta Narodowa Galeria Sztuki, Galeria Miejska Arsenał van Poznań of nog Galeria Sztuki Współczesnej BWA van Katowice.
De programmatie van de galerij doet alle kunstvormen aan, en de curatoren hebben een bijzondere aandacht voor de keuze van de tentoongestelde werken: dat maakt van LETO één van de meest aanwezige Poolse galerijen op internationaal niveau.
De galerij neemt regelmatig deel aan kunstbeurzen: Viennafair (Vienne 2009, 2010), Bridge ArtFair (Berlin, 2008), Art Vilnius (Vilnius, 2009), Artissima 17 (Turin 2010), etc.
+++ http://leto.pl/AANWEZIGE KUNSTENAARS

Tomasz KOPCEWICZ
Deze grafische kunstenaar gebruikt schilder- en videotechnieken. Hij is afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten van Gdańsk in 2003 onder leiding van de professoren Włodzimierz Łajming et Witosław Czerwonka.
+++ http://kopcewicz.com/

Jarosław KOZAKIEWICZ
Jarosław Kozakiewicz is een beeldhouwer en bedenker van architecturale projecten. Hij studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten van Warschau en aan de Cooper Union for the Advancement Of Science and Art van New York. In zijn werk verweeft hij de thema’s ecologie, genetica, fysica, astronomie en antieke cosmologische concepties. HIj won verschillende internationale prijzen en vertegenwoordigde Polen op de Tiende Biënnale voor Architectuur in Venetië in 2006.
+++ http://culture.pl/pl/tworca/jaroslaw-kozakiewicz

Jarosław KOZŁOWSKI
Hij studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten van Poznań en doceert teken- en schilderdidaktiek sinds 1967. Hij behoort tot de grote makers van conceptuele kunst en kunstboeken.
+++ http://culture.pl/pl/tworca/jaroslaw-kozlowski

GARDEN / Wojciech PUŚ
Deze kunstenaar werkt met licht en film. Zijn lichtgevende installaties, zijn interactieve objecten, zijn films en zijn videowerk reflecteren in detail over de idee zelf van film en verwijzen naar fenomenen die hun bron hebben in de natuur. Wojciech Puś is afgestudeerd aan de filmschool van Łódź, de PWSFTViT, waar hij vandaag lesgeeft.
+++ www.wojciechpus.com

Aleksandra URBAN
Na haar studies aan de Academie voor Schone Kunsten van Wrocław ontving Aleksandra Urban twee maal een beurs van het Poolse Ministerie voor Cultuur en Nationaal Erfgoed. Haar werk is een zeer persoonlijke reis doorheen de wereld van herinneringen, fantasie en dromen waaraan ze een heel persoonlijke vorm geeft. De kunstenares zoekt vaak het heilige op terwijl ze in een esthetiek van kitch blijft.
+++ www.alexurban.pl

Aleksandra WALISZEWSKA
Deze schildenares is afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten van Warschau. Ze ontving verschillende beurzen van het Poolse Ministerie voor Cultuur en Nationaal Erfgoed. Haar werk werd zowel in de Poolse als buitenlandse pers gepubliceerd en enkele elementen werden gekozen om CD hoesjes te illustreren. De Griekse regisseuse Athina Rachel Tsangari heeft een film gedraaid die geïnspireerd is op haar werk “The Capsule” (www.thecapsule.info), waarvan Aleksandra Waliszewska de co-scenariste is (ze speelt eveneens een bijrol.
+++ www.waliszewska.tumblr.com 

Fotogalerij

 
van tot
Gepland Kunst