7.05.2015 Film

“Something Better to Come” van Hanna POLAK

De documentaire “Something better to come” van de Poolse regisseuse Hanna POLAK werd geselecteerd voor de internationale competitie van het rondreizende, internationale festival ONE WORLD. Dit festival brengt documentairefilms van over de hele wereld met als thema mensenrechten. Van 4 tot 12 mei 2015 houdt One World halt in Brussel. De film Something better to come zal vertoond worden op donderdag 7 mei 2015 om 18u30 in het Goethe Institut.
Na de film volgt er een debat met Hanna Polak, regisseur van de film; Unico van Kooten, Europese secretaris van de organisatie Dutch Waste Management AssociationSarah Nelen, kabinetsmederwerker van eurocommissaris Frans Timmermans; en Maciej Nowicki, directeur van het Watch Docs Film Festival in Polen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Goethe Institut (Belliardstraat 58, 1040 Brussel) – zie kaart
>>> 7 mei 2015 – 18u30
>>> gratis
>>> Registratie verplicht via deze link

+++ Lees meer over de film en Hanna Polak
+++ Lees meer over het festival ONE WORLD in Brussels
+++ bekijk het programma van de Brusselse editieSomething Better to Come (PL/DK, 2014, 98′)
Juist buiten Moskou, de plek met de meeste miljardairs per capita, ligt het grootste stort ter wereld: Svalka. Het is een ruige plaats in de handen van de Russische maffia. Hier leeft Yula met haar moeder, vrienden en andere mensen. Het leven is geen lachtertje in Svalka en toch komen schoonheid en menselijkheid in deze meest onwaarschijnlijke omstandigheden tot uiting. Yula droomt ervan om te ontsnappen en haar leven te veranderen, ook al lijkt dit een schier onmogelijk opdracht. De regisseuse Hanna Polak, die reeds een Oscarnominatie op zak heeft, volgde Yula 14 jaar lang en brengt ons het relaas van haar tocht op weg naar haar dromen.

Hanna POLAK werd geboren in 1967 in Katowice. Ze studeerde cinematografie aan het VGIK in Rusland. Haar eerste film die weerklank kreeg was Railway Station Ballad in 2002. Haar film The Children of Leningradsky uit 2004 sleepte verschillende prijzen in de wacht en werd zelfs genomineerd voor een Oscar. Naast regisseuse, producente en director of photography, is ze voorvechtster van mensenrechten. Haar films hebben steevast een politieke ondertoon waarin mensenrechten centraal staan. Hiervoor kreeg ze een Golden Heart-Award en een Crystal Mirror-Award.ONE WORLD in Brussels
Het internationaal festival  brengt documentairefilms over mensenrechten. De Brusselse editie, de negende op rij, zal plaatsvinden van 4 tot 12 mei 2015. De 17 films die werden geselecteerd in Praag (en 33 andere steden in Tsjechië) tijdens de Tsjechische editie van het festival, zullen te zien zijn in verschillende zalen in Brussel: Bozar, Europees Parlement, Goethe Institut, de Missie van Noorwegen bij de Europese Unie en Cinéma Aventure. Na de filmvoorstelling volgt een ontmoeting met de regisseurs, mensenrechtenactivisten, experts en vertegenwoordigers van de Europese Unie. De voorstellingen zijn gratis (behalve in Bozer en Cinéma Aventure), maar u dient zich wel op voorhand te registreren (vooral in het Europees Parlement).

Scheduled Film