21.07.2015 Muziek

Michał Markuszewski neemt deel aan het Orgelfestival van Brugge

De Sint-Salvatorskathedraal van Brugge verwelkomt sinds 62 jaar de orgelconcerten van de Brugse Kathedraal waar Belgische en buitenlandse musici komen spelen, zowel solo als begeleid door een koor of solisten. Dit festival wordt georganiseerd met de steun en medewerking van de Provincie West-Vlaanderen en de Stad Brugge. Dit jaar vindt het plaats tussen 14 juli en 14 augustus. Op de Nationale Belgische Feestdag van 21 juli zal de grote Poolse organist Michał MARKUSZEWSKI de kathedraal van Brugge laten weerklinken op de barokke tonen van Johann Sebastiaan BACH en Georg MUFFAT, de romantieke accenten van Niels Wilhelm GADE en van de latere periodes zoals Joseph RHEINBERGER, Alexandre GUILMANT en Mieczysław SURZYŃSKI. Aan het slot van zijn recital staan hedendaagse stukjes van Alfred HOLLINS en Jan GAWLAS.
+++ meer over Michał MARKUSZEWSKI op zijn websitePRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Sint Salvatorskathedraal van Brugge(Sint-Salvatorskoorstraat 8, 8000 Brugge) – zie kaart
>>> dinsdag 21 juli 2015 – 20u
>>> €9

+++ Meer informatie in de brochure hieronder
+++ De lijst met concerten vindt u HIERFotogalerij

Download

Gepland Muziek