9.09.2015 - 3.10.2015 Kunst

MIRAKEL: POÈME NOCTURNE

Wat worden Adam MICKIEWICZ, Eliza ORZESZKOWA, Jerzy PUTRAMENT, Henryk SIENKIEWICZ, Adam WAŻYK of Gabriela ZAPOLSKA? Op deze vreemde vraag kunnen we u antwoorden dat hun werk leven geeft aan een ander kunstwerk dankzij het multidisciplinaire project MIRAKEL : poème nocturne dat te zien is van 9 tot 13 september in het kader van Mons, Europese Hoofdstad voor Cultuur 2015 en tijdens de volgende editie van de Nuit Blanche in Brussel op 3 oktober. Het beeld hierboven en de video hieronder geven duiding bij de uitleg over het project zoals het geformuleerd wordt door zijn bedenkers.

>>> Maison des villes partenaires (rue d’Havré 114, Bergen) – zie kaart
>>> woensdag 9 > zondag 13 september – 10u > 17u (woensdag vanaf 12u)
>>> Gratis

>>> Nuit Blanche in Brussel, brandhoutkaai en baksteenkaai – zie kaart
>>> 3 oktober 2015
>>> Gratis


MIRAKEL : Poème nocture is een multidisciplinair project dat “van het boek het hoofdmateriaal maakt voor een creatie. Het boek wordt getoond als een object met een onbetwiste antropologische lading dat zijn duurzame dimensie bevestigt in een tijd waar het geschrevene als nooit tevoren vergankelijk is. Een dimensie waarbinnen de hedendaagse kijker, kijkend naar het efemere dat hem omgeeft, zin geeft aan objecten die beginnen hun zin te verliezen. De link tussen het project en het thema van “wedergeboorte” wordt duidelijk door de elementen waaruit de installatie bestaat. Oude boeken herbergen een nieuw leven, die opnieuw tot leven komen dankzij de zaden die ontkiemen in de pagina’s van het boek. Als een metamorfose laten de teksten planten naar buiten groeien die nu nieuwe, verschillende verhalen vertellen. Begeleid door een performance van Ines López Carrasco, Laure Cecilio en Ibrahim Khayar, viert het project de culturele en linguïstische diversiteit in Brussel geeft het live de literaire teksten weer, gekozen voor deze gelegenheid.” Dat zijn de woorden van de bedenkers van het project, de kunstenaar Gary Amseian en curator Lara Molina.

In samenwerking met de Ambassade van Spanje in Brussel. Met de steun van het Oostenrijks Cultureel Forum in Brussel, het Pools Instituut in Brussel, het Istituto Italiano di Cultura di Bruxelles, Muntpunt en de Ambassade van Slovenië in Brussel.

van tot
Gepland Kunst