10.09.2015 - 17.10.2015 Kunst

Art in the Box 2015 (2de editie)

Magic Box – Polish Design is het tweede luik van ART IN THE BOX, waarvan de eerste editie, eveneens georganiseerd in het kader van het festival DESIGN SEPTEMBER, de titel The Best of Crazy Polish Communist-Inspired Design meekreeg.

Dit project heeft als doel de rijkdom en diversiteit aan creaties uit verschillende regio’s van Polen te presenteren in glazen boxen in de openbare ruimte van Brussel. Deze boxen worden ’s nachts verlicht en zijn 24u op 24 en 7 dagen op 7 te bekijken. Met hun eenvoudige, discrete en subtiele vorm, gemaakt uit hout en plexiglas, doen ze denken aan een televisie die de aandacht trekt en uitnodigt om het bijzondere karakter van de Poolse design te ontdekken.
+++ Kom meer te weten over deze boxen HIER

>>> Locaties:
Antoine Dansaertstraaat/Oude Graanmarkt (1000 Brussel) – zie kaart
Eugène Flageyplein (1050 Elsene) – zie kaart
Espace Leopold (Wiertzstraat 60, 1000 Brussel) – zie kaart

Wat kan u zoal zien?: originele lampen in aluminium, stoelen met een abstracte vorm, excentrieke kussentjes, krukjes, ceramiek met gestyleerde figuren, buitengewoon speelgoed, een plooibare surfplank en een skateboard van gom gemaakt uit gerecycleerde producten.
De gepresenteerde stukken komen uit de regio ŁódźLublin,  West-Pommeren en uit de stad Wrocław.

U kan de ‘speciale bijenkorf’ in het Pools Instituut komen bekijken. (klik hieronder op het beeld om het te ontdekken)ART IN THE BOX is een origineel project gelanceerd door D44 Architecture, een Brussels architectenbureau in samenwerking met het Pools Instituut, het Pools Bureau voor Toerisme, de Regio Lublin, de Regio Łódź, de Regio West-Pommeren, OFF Marina, het Kunstconservatorium-Universiteit van Łódź en Kobusart.Fotogalerij

van tot
Gepland Kunst