27.02.2016 Muziek

De groep KSIĘŻYC neemt deel aan het KRAAK Festival

Deze editie van het KRAAK festival, zoals de 16 voorgaande, is op maat van de liefhebbers van avontuurlijke muziek met een labyrinth van underground en experimentele muziek. Tijdens drie dagen brengt het festival een breed gamma van shows met nieuwe muziek en underground. Zonder natuurlijk de klassiekers uit het genre te vergeten.

Sinds hun eerste album in 1996 is KSIĘŻYC het best bewaarde geheim uit Polen. Hun muziek is een up-to-date versie van Slavische volksmuziek. Elektronische elementen en een avant-gardespectrum klinken door in hun liederen met een intens, wereldlijk spiritualisme. Księżyc is het perfecte tegengif in tijden van oppervlakkige consumptie. “De muziek die klinkt als volkse drone heeft verschillende, onmiddellijke functies: het vieren van het leven, differentiatie tussen de tijd voor ons en haar duur, de pijn van de verliezen van de aarde. Księżyc ontspringt uit de velden zoals grootmeesters uit hun kunstvorm”, voegt The Quietus toe.

+++ praktische informatie
+++ de groep op het KRAAK Festival

KSIĘŻYC
Agata HARZ – zang
Katarzyna SMOLUK – zang
Robert NIZIŃSKI – blaasinstrument en toetsenbord
Lechosław POLAK – toetsenbord en accordeon
Remigiusz MAZUR-HANAJ – tekst, viool en lier

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Beursschouwburg (A. Ortsstraat, 1000 Brussel)
>>> zaterdag 27 februari 2016 – 17u30 > 19u
>>> zaterdagticket: €30 (13 groepen op de affiche) 
[koop uw tickets online]In 2015 verwelkomde het KRAAK festival een improvisatie tussen de band LOTTO en Konrad SMOLEŃSKI
>>> meer informatie hierover op onze website

Links

Gepland Muziek