29.03.2016 - 10.04.2016 Film

Poolse films op het Brussels Fantastic Film Festival

Het Brussels International Fantastic Film Festival is ondertussen een vaste waarde geworden op de Brusselse filmscène. Van 29 maart tot 10 april 2016 loopt de 34ste editie van dit festival waar het fantastische, het bovennatuurlijke en het occulte zegevieren. Dit jaar staan er twee Poolse films op het programma: The photographer van Waldemar KRZYSTEK en Demon van Marcin WRONA.

+++ Lees meer op website van Brussels International Fantastic Film FestivalPRAKTISCHE INFORMATIE

Film The photographer
>>> Bozar (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel)
>>> donderdag 7 april 2016 – 19u00

Film Demon
>>> Bozar (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel)
>>> zondag 3 april 2016 – 19u00The Photographer (Fotograf) – PL, 2014, 107min
De film vertelt het verhaal van een seriemoordenaar in het Moskou van vandaag. Op de plaats van de misdaad laat deze ongrijpbare dader telkens papiertjes met nummers achter. De speurders vinden uiteindelijk een spoor dat leidt naar een voormalig garnizoen van het Sovjetleger in Legnica, daar waar in de jaren ’70 onopgehelderde gebeurtenissen plaatsvonden. Aan de zoektocht neemt een jonge politievrouw, Natasja, deel. Zij is tot dan toe de enige persoon die in persoon kon praten met de zogezegde ‘Fotograaf’ en …. dat overleefde.

Waldemar Krzystek
Deze regisseur en scenarioschrijver studeerde Poolse filologie aan de Universiteit van Wrocław en regie aan de afdeling Radio en Televisie van de Silezische Universiteit in Katowice. Naast films regisseert hij ook toneelstukken en maakt hij televisieseries. Zijn werk werd vele malen bekroond. Zijn eerste grote prijs kreeg hij voor zijn film W zawieszeniu (Opgeschort) in 1987 op het filmfestival van Gdynia.Demon – PL/IL, 2015, 93 min
Piotr, Pyton voor zijn vrienden, reist van Engeland naar Polen voor zijn bruiloft met de bloedmooie Żaneta. In het oude huis van zijn toekomstige schoonvader, dat ze als geschenk krijgen, plant hij een mooi gezinsnestje te bouwen. In deze plannen wordt flink wat roet gegooid wanneer hij de dag voor de bruiloft een menselijke schedel vindt die begraven lag naast het huis. Wanneer hij de zaak wil inspecteren, krijgt hij een ongeval. Piotr verliest daarbij zijn bewustzijn. Eens terug wakker, ontdekt hij dat zijn makabere vondst is verdwenen en kan hij zich niets meer herinneren van de laatste uren. Ondertussen begint de bruiloft. De genodigden, met aan het hoofd de broer van Żaneta merken al gauw dat er iets niet pluis is met Piotr…

Marcin Wrona
Marcin Wrona was theater-, televisie- en filmregisseur. Hij studeerde cinematografie aan de Jagiellonenuniversiteit van Krakau en regie aan de afdeling Radio en Televisie van de Silezische Universiteit in Katowice. Daarnaast behaalde hij ook een diploma aan de Andrzej Wajda Master School of Directing en het Binger Film Institute in Amsterdam. Zijn films vielen in de smaak bij een groot publiek en hij stapelde de prijzen en erkenningen op. Hij kreeg ook veel lof van Robert De Niro, Martin Scorsese en Pedro Almodovar. Marcin Wrona overleed plots in september 2015.

van tot
Gepland Film