19.04.2018 Film

Vertoning van “Tower. A Bright Day” van Jagoda Szelc

Dat de mensen van het Brussels Film Festival grote liefhebbers van de Europese film zijn, dat wisten we al langer. Dat ze ook liefhebbers van de Poolse film zijn, is evenmin een verrassing. Daarom organiseert de organisatie van het festival, weliswaar buiten het kader van het officiële festival, ook dit jaar weer een POOLSE AVOND. Deze avond vindt plaats op donderdag 19 april in White Cinema in Docks Bruxsel. De film Tower. A bright day (Wieża. Jasny Dzień) van Jagoda SZELC, het veelbelovende debuut van een veelbelovende jonge regisseuse, zal er dan zijn Belgische première kennen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> White Cinema (Docks Bruxsel, Lambermontlaan 1, 1030 Brussel) – zie kaart
>>> Donderdag 19 april 2018 – deuren om 19u00, vertoning om 20u00 (gevolgd door een receptie)
>>> €10
online box officeTower. A Bright Day (Polen, 2017, 106 min, OV Eng ondertiteling)
Mula leeft met haar familie op het platteland. Vlak vooraleer haar dochter haar eerste Communie zal doen, komt Mula’s zus Kaja voor het eerst in jaren over de vloer. De familie gelooft in een verzoening, maar Mula heeft zo haar redenen om bang te zijn van Kaja. Tegelijkertijd hebben er in het dorp ook allerlei vreemde metafysische gebeurtenissen plaats die hun tol eisen van de dorpsbewoners. Mula’s angst neemt toe met de tijd en ze wil haar zus zo snel mogelijk het huis uit. Maar, al gauw blijkt dat Kaja niet zonder reden is afgekomen.

Scheduled Film