20.06.2018 - 19.08.2018 Kunst

Piotr BOSACKI neemt deel aan de tentoonstelling Somewhere in Between

De tentoonstelling SOMEWHERE IN BETWEEN, waar ook de Poolse beeldende kunstenaar Piotr BOSACKI deel van uitmaakt (in het kader van het reizende project “ORIENT“), reflecteert over de identiteit van Oost-Europa en tracht verhalen, ervaringen, relaties en ontmoetingen van artiesten, curatoren en geëngageerde actoren samen te brengen. Michal NOVOTNY, de curator van deze tentoonstelling, is van mening dat deze onduidelijke regio zich net één voelt door de tegenstellingen die aan de basis liggen van de combinatie van trots en patriottisme, samen met een zeker schaamtegevoel, een erfenis van de politieke ervaringen van de XXste eeuw, en het verlangen om mee te zijn met de westerse standaarden. Hij beschouwt het als een therapeutisch bijeenbrengen van verrassingen, overwinningen, traumatische ervaringen en vernederingen die de bewoners van dit deel van Europa allemaal hebben doorstaan. De wisselwerking tussen de actoren weerspiegelt de hedendaagse Europese scene, waarin kunstenaars niet langer beperkt worden door de grenzen en instituten die ooit Europa bepaalden.

In het Paleis voor Schone Kunsten van Brussel bestaat de tentoonstelling SOMEWHERE IN BETWEEN uit verschillende delen, waaronder de rondtrekkende tentoonstelling ORIENT die in drie Europese steden zal worden voorgesteld: 

  • in Riga, in het Kim Contemporary Art Center, van 20 april tot 20 mei 2018;
  • in Brussel, in BOZAR, van 20 juni tot 19 augustus 2018 (als onderdeel van de tentoonstelling Somewhere in Between);
  • in Krakau, in de hedendaagse kunstgallerij Bunkier Sztuki, van 21 september tot 16 december 2018.

Het Pools Instituut in Brussel nodigt Piotr BOSACKI uit om deel te nemen aan het opstellen en de vernissage van deze tentoonstelling in Bozar.PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Paleis voor Schone Kunsten BOZAR (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel) – zie kaart
>>> 20 juni > 19 augustus 2018 – 10u > 18u (woe. > zon.), op donderdagen tot 21u
>>> 10€ | 8€ | 2€

+++ Op de website van Bozar in BrusselPiotr BOSACKI

Afgestudeerd aan Academie voor Schone Kunsten in Poznań, en mede-oprichter van kunsternaarscollectief PENERSTWO. Zijn werk valt te beschouwen als een combinatie van beeldende kunsten, muzikale composities en literatuur. In 2012 bracht hij het boek “Urządzenie elementów” (The Economy of Elements) uit, een theoretisch werk dat het kunstwerk als linguïstische constructie bestudeert. in 2014 begon hij met een reeks animatiefilms onder de titel “Die Kunst der Animation” (The Art of Animation). Hij geeft lessen voor de Workshop Experimentele Cinema aan de Kunstacademie in Poznań.

Tot zijn meest aanzienlijke individuele tentoonstellingen behoren “Sztaby i Żegary” (Galeria Foksal, Warschau, 2009), “Within the limits conditioned by the situation” (Dům umění města Brna, Brno, 2014), “Sprawa jest w załatwianiu” (Zamek Ujazdowski Contemporary Art Centre, Warschau, 2015), “Dzięki uprzejmości artysty” (Łaźnia Contemporary Art Centre, Gdańsk, 2016) en “Perły na sznur” (Galeria Stereo, Warschau, 2016).DEELNEMENDE KUNSTENAARS
Darja BAJAGIĆ, Wojciech BĄKOWSKI, Matei BEJENARU, Piotr BOSACKI, Pavel BRĂILA, Veronika BROMOVÁ, Jan BROŽ, Jiří ČERNICKÝ, Romana DRDOVÁ, Habima FUCHS, Matyáš CHOCHOLA, Anežka HOŠKOVÁ, Atis JĀKOBSONS, Zsófia KERESZTES, Aurora KIRALY, Adrian KISS, Adam KOKESCH, Jiří KOVANDA, Piotr ŁAKOMY, Václav LITVAN, Pavla MALINOVÁ, David MALJKOVIC, Jimena MENDOZA, Gizela MICKIEWICZ, Marge MONKO, Vlad NANCĂ, Ioana NEMEŞ, Alice NIKITINOVA, Richard NIKL, Pakui HARDWARE, JASANSKÝ & POLÁK, Julius REICHEL, Dragana SAPANJOŠ, Jiří SKÁLA, Adéla SOUČKOVÁ, Petr ŠTEMBERA, Авдей ТЕР-ОГАНЬЯН, Mark THER, Viktor TIMOFEEV, Jerzy TRUSZKOWSKI, Anetta Mona CHIŞA & Lucia TKÁČOVÁ, Emöke VARGOVÁ, Martin VONGREJ et Jana ŽELIBSKÁMEDE-ORGANISATIE
BOZAR en de Bunkier Sztuki Gallery of Contemporary Art, Krakau, als deel van het Europese project “Trauma and Revival“. De tentoonstelling ontving steun van het programma van de EU ‘Creative Europ’, het Letse Ministerie voor Cultuur, de stichting State Culture Capital van Letland, de Raad van de stad Riga, het Letse Eeuwfeestprogramma, het Belgische Ministerie voor Buitenlandse Zaken, de Vlaamse regering en de federatie Wallonië-Brussel.


Fotogalerij

 
van tot
Gepland Kunst