22.11.2018 Film

De kortfilms van POLISH WAVE keren terug naar Brussel!

Voor de 5de Brusselse editie, verandert het Poolse kortfilmfestival POLISH WAVE van locatie en formule: dit jaar zullen in Cinéma Galeries de films van vier jonge Poolse regisseurs getoond worden en zal de vertoning ook geheel gratis zijn.

Op het programma:

  • presentatie van het festival door de directeur van Stichting Ad Arte, Szymon STEMPLEWSKI
  • projectie van 4 kortfilms:

>>> Wolta (Volte) van Monika KOTECKA en Karolina PORYZAŁA
>>> Czarnoksiężnik z krainy U.S. (The Wizard of U.S.) van Balbina BRUSZEWSKA
>>> Heimat van Emi BUCHWALD
>>> Fusy (Dregs) van Kordian KĄDZIELA

  • drankje achteraf


PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Cinema Galeries (Koninginnegalerij 26, 1000 Brussel) – zie kaart
>>> 22 november 2018 – 19u
>>> gratis
Alle films zijn voorzien van ondertiteling in het Frans en het Engels.

POLISH WAVE is een initiatief dat zich inzet voor de promotie van Poolse cinematografische creatie, en in handen is van de Stichting Ad Arte, de organisatie achter het Short Waves festival, dat al sinds 2008 jaarlijks plaatsvindt in Polen. Het programma van POLISH WAVE brengt een aantal zorgvuldig uitgekozen vernieuwende en opmerkelijke kortfilms samen, de essentie van de “Poolse golf”, ofwel een verzameling van het interessantste wat er momenteel gaande is binnen de Poolse audiovisuele scene.Wolta (De Volte)
Monika KOTECKA, Karolina PORYZAŁA | Documentaire | 2016 | 14 min
Zuzia is twaalf jaar oud en traint al meerdere jaren als voltigeuse op paarden. In de menselijke piramides die zij en haar team uitvoeren, staat zij altijd bovenaan vanwege haar leeftijd. Maar aan de start van het nieuwe seizoen blijkt dat haar oefeningen niet langer de elegantie en lichtheid van weleer vertonen.

Czarnoksiężnik z krainy U.S.
 (De tovenaar van U.S.)
Balbina BRUSZEWSKA | Animatie | 2017 | 23 min
Geanimeerde collage en sociale satire die zijn inspiratie vond in L. Frank Baum’s De tovenaar van Oz. Een mysterieuze tornado voert Dorothy mee naar een erg ongewone plek. Daar volgt ze het pad met de gele klinkers om bij een tovenaar te geraken die al haar dromen zal doen uitkomen.

Heimat
Emi Buchwald | Fictie | 2017 | 24 min
Vijf leden van een eerder uitzonderlijk familie ontmoeten elkaar aan het politiebureau van een klein dorpje. De drie volwassen kinderen moeten er getuigen tegen de man die hun vader in elkaar heeft geslagen.

Fusy (Droesem)
Kordian KĄDZIELA | 2017 | Fictie | 28 min
Beata is een televisiewaarzegster en brengt haar dagen door met het adviseren van duizenden mensen. Op een dag neemt haar leven echter een drastische wending, nadat een van haar adviezen bijna tot een tragedie leidt.


Organisatie : Fundacja Ad ArteShort Waves FestivalŁódzkie House, Pools Instituut in Brussel

Links

Gepland Film