28.01.2019 Programma, Theater

East West Street: A Song of Good and Evil

Performance littéraire et musicale sur le thème de la justice | BOZAR (Bruxelles)

East West Street: A Song of Good and Evil is een muziek- en theaterstuk geïnspireerd op het boek Galicische Wetten. Over de oorsprong van genocide en misdrijven tegen de menselijkheid (Spectrum, 2018) van Philippe SANDS, auteur en mensenrechtenadvocaat.

Het stuk weeft het bijzondere parcours van Sands’ grootvader en drie spilfiguren van de processen van Neurenberg – de Poolse procureur Raphael LEMKIN, de academicus aan Cambridge Hersch LAUTERPACHT en de advocaat van Hitler, Hans FRANK – door mekaar via de woorden, archiefbeelden en muziek van Beethoven, Bach, Rachmaninov en Leonard Cohen, die hen onderling verbonden. Met lezingen door Katja RIEMANN en Philippe SANDS, de stem van bass-bariton Laurent NAOURI, jazz-pianist Guillaume DE CHASSY en regie door Nina Brasier.

Deze voorstelling vindt plaats in het kader van de internationale leerstoel voor de geschiedenis van WO II aan de Université Libre de Bruxelles, die jaarlijks een auteur bekroont voor een originele bijdrage in het domein met de Baron Velge prijs. Dit jaar wordt Philippe Sands onderscheiden voor zijn boek Galicische Wetten alsook voor het muziek en theaterstuk dat we bij deze gelegenheid naar Brussel haalden.
Op 4 februari 2019 zal aan Philippe Sands een eredoctoraat van de KU Leuven worden uitgereikt.


PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Paleis voor de Schone Kunsten BOZARZaal M (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel) – zie kaart
>>> maandag 28 januari 2018 – 20u > 21u30
>>> 10 | 5 (tickets zijn hier online verkrijgbaar)

Deze voorstelling wordt in het Engels gebracht

Gepland Programma Theater