3.03.2019 Muziek

Concert van organist Karol Mossakowski

Op zondag 3 maart 2019 komt de Poolse organist Karol MOSSAKOWSKI naar Brussel om een concert te geven in BOZAR.

Mossakowski veroverde de wereld met zijn gedurfde interpretaties en improvisaties bij stille films. Toen hij drie jaar was begon hij op de piano en het orgel van zijn vader te spelen. Nadien studeerde hij in Polen en Parijs bij Olivier Latry, Michel Bouvard, Lászlo Fassang en Philippe Lefebvre. Het legde hem geen windeieren: hij mocht onder andere al de International Prague Spring Competition en de Grand Prix de Chartres (2016) in ontvangst nemen. In 2014-15 werd Mossakowski Young Artist in Residence in de Kathedraal van St. Louis King of France in New Orleans (VSA). Vandaag is hij organist van de Kathedraal van Rijsel en doceert hij orgel in improvisatie aan het Hector Berlioz conservatorium in Parijs.PROGRAMMA
Fantasie & Fuge, BWV 542, Johann Sebastian Bach
Improvisation I, Karol Mossakowski
Variations sérieuses, op. 54, Felix Mendelssohn-Bartholdy
Improvisation II, Karol Mossakowski
Prélude, op. 28/4, Frédéric Chopin
Mefisto-Wals nr. 1, Franz Liszt

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Paleis voor de Schone Kunsten BOZAR (Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel), Henry Le Bœufzaal – zie kaart
>>> Zondag 3 maart 2019 – 11u
>>> 12€ (tickets zijn online verkrijgbaar)

+++ Op de site van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel

Gepland Muziek