23.03.2019 - 27.03.2019 Film

In Touch – Pawel Ziemilski | Summa – Andrei Kutsila | Millenium Festival

Het Millennium Festival is bedoeld als locatie voor het vertonen van kwalitatief en onafhankelijke documentaires die het over onze tijd hebben en de kijkers aanmoedigen om na te denken over hun relatie met de wereld.

Dit jaar biedt het festival de Belgische premiere aan van twee Poolse films:

 • In Touch | Pawel Ziemilski | 2018 | 60 min | Polen

  Synopsis

  Het Poolse dorpje Stare Juchy wordt uit elkaar gerukt. Een derde van de bevolking trekt richting Ijsland om er te werken, de oudere generatie die achterblijft hoopt op hun terugkeer. Hun kinderen en kleinkinderen nestelen zich echter in hun nieuwe leven aan de andere kant van Europa. De afstand die hen scheidt is al even groot als de kost om naar elkaar te reizen: Skype is de enige manier om in contact te blijven. 

  Vertoning gevolgd door een Q&A met cameraregisseur Filip Drozdz 

  Pawel Ziemilski is geboren in 1981. Hij studeerde aan de Łódź National Film School en de Wajda School in Warschau. He regiseerde Urban Cowboys (2016) en zijn documentaire Rogalik was genomineerd op het International Documentary Film Festival in Amsterdam in 2012. Rogalik werd vertoond en geprezen tijdens festivals als Zagreb Dox, Alcine Festival (First Prize), festivals in Oberhausen, Peking, Boekarest, Krakau en andere.
 • Summa | Andrei Kutsila | 2018 | 50 min | Polen, Wit-Rusland

  Synopsis

  Andrzej Strumiłło, een negentig jaar oude, befaamde Poolse kunstenaar leeft in een klein dorp omgeven door prachtige natuur. Hij krijgt er bezoek van een jonge Wit-Russische vrouw – een schilder en paardenliefhebber. Hun ontmoeting aan het einde van het leven maakt gesprekken over hedendaagse en eeuwige onderwerpen mogelijk. 

  Vertoning gevolgd door een Q&A met de regisseur 

  Andrei Kutsila is geboren in Baranovichi in Wit-Rusland. Hij behaalde een diploma in journalistiek aan de Belarusian State University en studeerde aan de Belarusian State Academy of Arts. Hij produceerde een tiental kortfilms waaronder Focal Distance (2008), Kill the Day (2010), Guests (2015), 25 (2016), Alive (2017) en Strip and War (2018), zijn eerste langspeel documentaire.

                                                                                                                                   
PRAKTISCHE INFORMATIE
>>>  : 25.03 19u30 Cinéma Aventure (met Filip Drozdz) | 27.03 20u30 Cinéma Galeries
>>> Summa : 23.03 18u30 Cinéma Vendôme (met Andrei Kutsila) | 25.03 19u Cinéma Galeries
>>> Taal: Pools
>>> Ondertiteling: Engels en Frans
>>> Tickets
 

 

van tot
Gepland Film