19.04.2019 Film

Dark, Almost Night | Borys Lankosz | BIFFF 2019

Het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF) is ondertussen een vaste waarde geworden op de Brusselse filmscène. Van 09 tot 21 april 2019 loopt de 37ste editie van dit festival waar het fantastische, het bovennatuurlijke en het occulte zegevieren. Dit jaar staat er een Poolse film op het programma: Dark, Almost Night van Borys Lankosz.

_____________
Synopsis 
Het Poolse stadje Walbrzych, op de grens met Duitsland, wordt opgeschrikt door een reeks kinderontvoeringen. De politie staat machteloos en de journaliste Alicja Tabor gaat op onderzoek uit in de straten waar ze ooit als kind rondliep. Tijdens haar speurwerk vindt ze sporen van dramatische gebeurtenissen die tientallen jaren eerder plaatsvonden. Zo stuit de nochtans voor geen kleintje vervaarde onderzoeksjournaliste op de familiegeheimen die ze al heel haar volwassen leven systematisch uit de weg gaat. De confrontatie met haar kindertijd wordt onafwendbaar en uiteindelijk komt alles samen: de verdwenen kinderen, het onfrisse oorlogsverleden, de legende van de nazigoudtrein en haar eigen levenslot …

_____________
Over Borys Lankosz
Borys Lankosz, regisseur en scenarioschrijver van speelfilms en documentaires, studeerde aan de Lodz Film School. Vanaf het begin viel zijn werk in de smaak bij publiek en pers, zowel in Polen als in het buitenland. In 2008 waagde hij zich met The Reverse aan zijn eerste speelfilm. Hij viel er overal ter wereld mee in de prijzen en was de officiële keuze om Polen te vertegenwoordigen op de Oscars in 2010! Negen jaar later komt hij naar het BIFFF met Dark, Almost Night

Selectieve filmografie: The Reverse (2009) – A Grain of Truth (2015) – Dark, Almost Night (2019)

________________
PRAKTISCHE INFORMATIE

>>> Wanneer: Vrijdag 19 april 2019 – 21:30 uur
>>> Waar: BOZAR – Cine 2 – kaart
>>> Taal: originele versie (Pools) met Franse, Nederlandse en Engelse ondertitels
>>> Tickets: 8,00 €
>>> Meer info hier

Scheduled Film