20.04.2019 Film

WEREWOLF | Adrian Panek | BIFFF 2019

Een tweede Poolse film op BIFFF, Brussels International Fantastic Film Festival: Werewolf van Adrian Panek.


Synopsis
1945, de Tweede Wereldoorlog is net voorbij. Sovjetsoldaten trekken het concentratiekamp Groß-Rosen in en bevrijden er de overblijvende gevangenen. Een groep weeskinderen wordt overgebracht naar een vervallen landhuis midden in de bossen en moet voortaan zelf zijn boontjes maar doppen. Ze dragen nog altijd hun blauw-wit gestreepte kampplunje, voedsel delen ze liever niet met anderen en een vork kennen ze al helemaal niet. Om maar te zeggen dat de kampervaring hun niet bepaald in de kouwe kleren is gaan zitten … Leven betekent voor hen overleven en daarmee is de kous af. Bovendien lijken alle volwassenen wel door de aardbol opgeslokt. Dan wordt het huis aangevallen door hongerige, verwilderde Duitse herdershonden die vroeger het kamp bewaakten. Zullen de doodsbange kinderen ook deze beproeving overleven?

Trailer

Over Adrian Panek
Adrian Panek (1975) studeerde architectuur aan de universiteit van Wrocław van wetenschap en technologie. Hij is ook afgestudeerd aan de Krzysztof Kieślowski-faculteit voor radio en televisie van de universiteit van Silezië en Wajda School. Hij regisseerde vele korte films, waaronder THE PASSION OF MARIAN (2006) en MY POOR HEAD (2009), en talloze muziekvideo’s en commercials. In 2011 maakte hij zijn speelfilmdebuut DAAS met Andrzej Chyra, Mariusz Bonaszewski en Olgierd Łukaszewicz in de hoofdrollen. De film werd uitgeroepen tot de beste Poolse eerste functie van 2011. THE WEREWOLF is zijn nieuwste speelfilm gepresenteerd bij Talinn.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Wanneer: Zaterdag 20 april 2019 – 19:00 uur
>>> Waar: BOZAR – Cine 2 – kaart
>>> Taal: originele versie (Pools, Duitse, Russisch) met Franse, Nederlandse en Engelse ondertitels
>>> Tickets: 8,00 €
>>> Meer info hier

Scheduled Film