23.04.2019 - 12.05.2019 Kunst

Tell Me More About You | Tatiana Wolska stelt tentoon bij Ateliers Mommen

Tell Me More About You, georganiseerd door Tatiana Wolska en Maëlle Delaplanche, wordt tentoongesteld bij de Ateliers Mommen van 23 april t.e.m. 12 mei 2019 en maakt deel uit van het Art Brussels OFF Programme

Artistieke vrijheid, zo broos en kostbaar, ondergaat vaak de macht van onze huidige consumptiemaatschappij die dicteert wat waardevol is en wat niet. De tentoonstelling “Tell Me More About You” heeft als hoofddoel alternatieve denkwijzen naar voor te brengen door onze hedendaagse economische codes uit te dagen, maar ook door onze identiteitsconstructie heruit te vinden, in het bijzonder hoe gender wordt gedefiniëerd en beleefd. Tatiana Wolska, kunstenares en residente van de Ateliers Mommen, herziet al enkele jaren haar plaats en praktijk als kunstenaar in onze maatschappij en nodigt andere kunstenaars, denkers, doeners en het publiek uit om enkele dagen samen te komen voor een creatieve uitwisseling in de vorm van concerten, panelgesprekken, conferenties, workshops en performances. Verder zal het publiek ook toegang krijgen tot de kunstenaarsateliers van de Ateliers Mommen. (Tekst: Maëlle Delaplanche)


PRAKTISCHE INFORMATIE
– Waar: Ateliers Mommen, Liefdadigheidsstraat 37, 1210 Sint-Joost-ten-Noode – kaart
– Wanneer: 23 april t.e.m. 12 mei 2019
– Vernissage: 23 april 2019 van 18u tot 22u
– Kunstenaars: Tatiana Wolska (PL), Anna Raimondo (IT), Lise Duclaux (FR), Paco Coopa (BE), Jérôme Porsperger (BE), Pauline Brun (FR)
– Conferentie: Luc Schuiten (BE)

Volledig programma volgt binnenkort


Over Tatiana Wolska:
Geboren in 1977 te Zawiercie (PL)
Leeft en werkt in Brussel (BE)

Tatiana Wolska is een multidisciplinaire kunstenares die vaak wordt beschreven als een “rommelverzamelaar”. Plastieken waterflessen, stukken hout, industrieel afval of ook oude matrassen gebruikt ze als bouwstenen om indrukwekkende en betoverende installaties te maken. Door haar fascinatie voor de grens tussen de schone en de decoratieve kunsten maakt Wolska unieke en alleenstaande structuren die niet enkel moeten worden bekeken, maar eerder moeten worden beleefd. Elke structuur nodigt de toeschouwer uit om zich onder te dompelen in de structuur en zich de ruimte eigen te maken. Verder kan de structuur ook dienen als ruimte waar het werk van andere kunstenaars kan worden getoond. 


Over Ateliers Mommen:
Sinds hun stichting in 1894 door kunstenaarsmateriaalmagnaat Félix Mommen zijn de “Ateliers Mommen” een kunstnaarsresidentie die al meer dan een eeuw het antwoord biedt op de sociale en economische noodzaak voor een ruimte waar kunstenaars vrij en autonoom kunnen werken en leven. De Ateliers Mommen is een ontmoetingsplek waar kunstenaars ideeën uitwisselen, hun werk kunnen delen en in contact treden met hun publiek en omgeving.

Alle afbeeldingen met dank aan de kunstenaar en Galerie Irène Laub, Brussel

 

van tot
Gepland Kunst