29.04.2019 - 2.05.2019 Film

CRADLE ME | David Tejer | Brussels Short Films Festival (BSFF)

Op de 22ste editie van het Brussels Short Film Festival (BSFF) zal Cradle Me, David Tejer‘s eerste film met de indrukwekkende actrice Irena Melcer, worden gepresenteerd in de Internationale Competitie


Synopsis
Op de ochtend van haar verjaardag wordt Emilia wakker naast iemand die ze niet kent – Shay, een toerist uit Tel Aviv. Terwijl de vorige nacht langzaam terugkomt, herinnert ze zich de gebroken condoom. Wat nu?

– aanhangwagen

Over David Tejer
David Tejer is opgegroeid in Stockholm en Israel. Hij behaalde een diploma Filmstudies en Engelse Literatuur aan de universitiet van Tel Aviv en ontwikkelde zich verder in de filmindustrie als regisseur. In 2014 besloot hij te verhuizen naar Polen, het vaderland van zijn beide ouders, om verder te bouwen aan zijn carriere als schrijver en regisseur. Hij werd aanvaardt voor de regieopleiding van de Wajda School. In 2017 was hij een van de co-auteurs en regisseur van “Femina” – een donkere en komische musical. “Cradle Me” is zijn filmdebuut.


Over Irena Melcer
Melcer studeerde aan de Aleksander Zelwerowicz National Academy of Dramatic Art in Warschau. Op de planken werkte ze samen met geprezen regisseurs zoals Agata Duda-Gracz, Anna Smolar, Krystyna Janda en Michał Walczak. Ze heeft ook de kans gehad te mogen spelen in de films “Afterimage” (dir. Andrzej Wajda), “Wszystko Gra” (dir. Agnieszka Glińska), “Stones from the Rampart” (dir. Robert Gliński) en “Serce, Serduszko” (dir. Jan Jakub Kolski). In 2014 kreeg Irena Melcer de Grand Prix en een Press Award tijdens de 35ste editie van Stage Song Review in Wroclaw. In 2015 won ze tweede prijs en de publieksprijs tijdens de 22ste editio van “Rock & Chanson Festival” in Keulen.


PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> 29 april 2019 om 22u00 – Lumen (Chaussée de Boondael, 28 -1050 Ixelles) – kaart
>>> 2 mei 2019 om 17u30 – Flagey (Place Sainte-Croix- 1050 Ixelles) – kaart
>>> Tickets hier
>>> Meer informatie hier

from to
Scheduled Film