13.09.2019 - 15.09.2019 Kunst

Stripfeest 2019

De 9e editie van het Stripfeest vindt dit jaar plaats van 13 tot 15 september 2019 in het Warandepark te Brussel. Het Pools Instituut Brussel neemt samen met zeven andere leden van het netwerk EUNIC Brussels deel aan het festival. Kom onze Poolse illustratoren en stripboekexperten begroeten aan de EUNIC-stand: Piotr Rosiński (curator, kunstenaar), Łukasz Chmielewski (hoofdredacteur van Aleja Komiksu), Anna Krztoń (illustrator) en Marek Oleksicki (illustrator)!

Het volledige programma en meer informatie over de activiteiten aan de EUNIC-stand worden binnenkort gepubliceerd.

Over het Stripfeest
Het Stripfeest werd in 2010 voor het eerst georganiseerd door visit.brussels en heeft zich sindsdien weten te ontpoppen tot één van de grootste stripboekenfestivals in Europa. Het Stripfeest trekt jaarlijks ongeveer 100.000 bezoekers  en telkens stellen meer dan 250 illustratoren hun werk tentoon.

Dit jaar gaat het Stripfeest door op 13, 14 en 15 september 2019 in het Warandepark te Brussel. Enkele nieuwigheden worden toegevoegd aan het programma, zoals een Schooldag op vrijdag 13 september 2019. De beurs zal het publiek al vroeger verwelkomen dan in het verleden: de deuren openen vrijdag om 10:00 u. Verder kan het publiek rekenen op de traditionele parade van reuzengrote ballonnen en een eindeloos aanbod aan gesprekken, workshops, signeersessies, tekensessies en veel andere activiteiten voor jong en oud.

>>> Meer informatie over het programma van het festival vindt u hier (volledig programma binnenkort beschikbaar)

Over EUNIC Brussels
EUNIC staat voor ‘European Union National Institutes for Culture’, een netwerk van nationale cultuurinstituten van lidstaten van de Europese Unie. Dit netwerk heeft als doel bij te dragen aan de culturele diversiteit binnen en buiten de EU door culturele dialoog en uitwisseling te ondersteunen en te versterken. EUNIC Brussels maakt deel uit van een netwerk van 90 EUNIC-clusters over de hele wereld. 

Dit jaar zal EUNIC Brussels vertegenwoordigd zijn op het Stripfeest door de cultuurinstituten en permanente vertegenwoordigers van het Baskenland, Estland, Litouwen, Polen, Hongarije, Portugal, Finland en Israël.

PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Wanneer13, 14 en 15 september 2019
>>> Openingsuren:

  • vrijdag 13/09 | 10:00 u – 18:00uSchooldag
  • zaterdag 14/09 | 10:00 u – 20:00 u
  • zondag 15/09 | 10:00 u – 18:00 u

>>> WaarWarandepark – kaart
>>> GRATIS TOEGANG
>>> Meer informatie hier
>>> Facebook-event

van tot
Gepland Kunst