26.09.2019 Muziek

Leonardo 4 Children – concert

Leonardo 4 Children – concert ter ere van de 500e verjaardag van Leonarda Da Vinci en het 30-jarig jubileum van het aannemen van het Verdrag inzake de rechten van het kind. 

Dit evenement, georganiseerd op iniatief van het Carano 4 Children Fonds, ter bevordering van wetenschappelijke en artistieke ontwikkeling van kinderen en jonge mensen, zal het thema innemen rondom Leonardo Da Vinci’s Fabels.

De ceremonie van de prijsuitreiking voor de winnaars van de Europese Leonardo 4 Children teken- en muziekcompositie wedstrijden voor de jeugd zal door een concert worden gevolgd. Onderdeel van het programma: muziek met de “viola organista“, het instrument dat door Leonarda Da Vinci is ontworpen en in 2013 gemaakt door Sławomir Zubrzycki, een pianist en muziek professor aan de Jagiellonen Universiteit en instrumentbouwer in Krakau. 

Leonardo 4 Children’ concert is de perfecte gelegenheid om te vieren dat 30 jaar geleden, op 20 november 1989, het Verdrag inzake de rechten van het kind werd aangenomen door de Verenigde Naties met als doel het herkennen en beschermen van de specifieke rechten van kinderen.  Polen speelde een actieve rol bij het aannemen van het verdrag; de huidige tekst van het verdrag is opgesteld aan de hand van de ideeën van de Poolse pedagoog Dr. Janusz Korczak

PRAKTISCHE INFORMATIE
Waar? BOZAR – Ruimte M – Ravensteinstraat 23, 1000 BRUSSELS – kaart
Wanneer? Donderdag 26 september 2019/ 19:00 – 21:00
Tickets
> Meer weten? Klik hier

Het evenement wordt georganiseerd met de steun van UNESCO en onder de hoge bescherming van de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Italiaanse ambassade in België, de Franse ambassade in België, de permanente vertegenwoordiging van Italië bij de EU, het Italiaanse Culturele Instituut, het Poolse Culturele Instituut, de regio’s Toscane, Lombardije en het Centre Val de Loire, en is het belangrijkste evenement in het kader van het initiatief zonder winstoogmerk “Leonardo 4 kinderen”. 

Gepland Muziek