6.12.2019 - 8.12.2019 Muziek

Mieczysław Weinberg : de componist

Protestant Chapel, Academy Palace, Royal Conservatory of Brussels

Er is te weinig bekend over de muziek van Mieczysław Weinberg, wiens lot de tragische avonturen van de 20e eeuw met elkaar verbindt. Chamber Music for Europe-Biennale, in samenwerking met het Pools Instituut Brussel, brengt met 4 concerten vanaf 6 tot 8 december een eerbetoon aan de Poolse componist ter gelegenheid van zijn 100e geboortedag (1919-1996). De muzikale nalatenschap van Weinberg is erg groot en telt 26 symfonieën, 7 concerten, 17 strijkkwartetten, 22 sonates voor piano en andere instrumenten, ongeveer 30 cyclische composities en 7 opera’s en 2 balletvoorstellingen, alsook muziek voor 65 films, toneelstukken en radio.

Reserveer hier alvast uw plaatsje
> U vindt het gedetailleerde programma op de website die speciaal aan het evenement is gewijd.

van tot
Gepland Muziek