14.12.2019 - 15.12.2019 Muziek

Concert van het Maria Pomianowska Ensemble tijdens het POLSKA Food Festival

Het Pools Instituut Brussel nodigt u uit voor twee concerten Polish Christmas Carols door het Maria Pomianowska Ensemble op zaterdag 14 december om 18:00 u en op zondag 15 december om 16:00 u at the Permanente Vertegenwoordiging van de Republiek Polen bij de Europese Unie. Het concert vindt plaats in het kader van het POLSKA Food Festival.

Maria Pomianowska is een multi-instrumentaliste, vocaliste en componiste die Poolse traditionele en klassieke muziek brengt. Tijdens de beide concerten bespeelt ze twee Poolse folk strijkinstrumenten, namelijk de Suka en de Płocka die zij zelf heeft gereconstrueerd.

Het POLSKA Food Festival is een unieke ervaring die u kennis laat maken met enkele van de beste ingrediënten van de Poolse keuken in een gezellige kerstsfeer. Het festival combineert een traditionele kerstmarkt met sfeervolle concerten, winterworkshops voor kinderen en verschillende andere leuke activiteiten.

Het POLSKA Food Festival wordt georganiseerd door de Permanente Vertegenwoordiging van de Republiek Polen bij de Europese Unie in samenwerking met partners zoals het Poolse Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling, het Poolse Nationale Steunpunt voor Landbouw (KOWR), het Pools Instituut Brussel, de Polish Tourism Organization en het Woiwodschap Silezië.

Kom langs en wordt ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer. Ontdek Poolse kerstliedjes onder het genot van de beste dingen die de Poolse keuken te bieden heeft!

Over Maria Pomianowska

Multi-instrumentaliste, vocaliste, componiste en docente. Professor bij de Muziekacademie Krakau en directeur van het Cross-Culture Warsaw Festival. Sinds 1984 bestudeert ze de unieke technieken van het bespelen van Europese en Aziatische instrumenten. In 1994 reconstrueerde ze twee Poolse folkstrijkinstrumenten, die tot vandaag niet bewaard waren gebleven – Suka en de Płocka.

De artieste geeft al 30 jaar concerten over de hele wereld. Tijdens haar 5 jaar lange verblijf in Japan (1997-2002) bracht ze Poolse traditionele en klassieke muziek op de grootste muzieklocaties. Bij verschillende gelegenheden bespeelde ze de gereconstrueerde instrumenten en speelde ze Poolse muziek aan het Japanse keizerlijk hof. Ze heeft meer dan 23 albums uitgebracht, waarvan vele internationale prijzen hebben gewonnen.


PRAKTISCHE INFORMATIE

>>> Waar? Permanente Vertegenwoordiging van de Republiek Polen bij de Europese Unie (Stevinstraat 139, 1000 Brussel)
>>> Wanneer? Zaterdag 14 december 2019 om 18:00 u| Zondag 15 december 2019 om 16:00 u
>>> Schrijf u hier gratis in

van tot
Gepland Muziek