10.10.2019 - 19.10.2019 Film

Joteyka prijsuitreiking en filmvertoning “Siłaczki”

 

In het kader van de Joteyka Prijsuitreiking, presenteert de Ambassade van de Republiek Polen in Brussel in samenwerking met ASBL BEKAP in Brussel, ASBL Daskalia in Leuven en het Pools Instituut in Brussel de film “Siłaczki” geregisseerd door Marta Dzido en Piotr Śliwowski.

Deze vierde editie van de Joteyka prijs – voor de Buitengewone Poolse Vrouw in België – wordt georganiseerd onder toeziend oog van Zijne Excellentie Ambassadeur Artur Orzechowski.

Plot

“Siłaczki”
 volgt het leven van verschillende Poolse activistes uit steden zoals Poznań, Warschau, Lublin en Krakau. Deze fictie-docu toont hun inzet, halsstarrigheid en doorzettingsvermogen in hun strijd voor gelijke kansen in onderwijs en werk, hun engagement in de onafhankelijkheidsbeweging en hun toewijding aan de ideeën van vrijheid en emancipatie, waardoor Józef Piłsudski, het staatshoofd, uiteindelijk het besluit tot vrouwenkiesrecht ondertekende op 28 november 1918.

>>> Meer info over “Siłaczki” vind je hier.

Over de Joteyka Prijs

De prijs voor Buitengewone Poolse Vrouw in België – Joteyka! (Józefina Joteyko Competition) beloont Poolse vrouwen die in België wonen en die aanzienlijk succes hebben bereikt op het vlak van wetenschap, cultuur of sociale activiteiten met bijzonder aandacht voor vrouwen en gendergelijkheid in de maatschappij. 

>>> Meer info over de Joteyka Prijs vind je hier.


PRAKTISCHE INFORMATIE
>>> Waar? Ambassade van de Republiek van Polen in Brussel – Avenue des Gaulois 29 – kaart
>>> Wanneer? Donderdag, 10 oktober om 18:30
>>> Taal: Pools met Engelse ondertitels. 
>>> Registratie via het volgende mailadres: bebruamb2@msz.gov.pl – RSVP: 07.10
Zorg ervoor dat je een geldig legitimatiebewijs meeneemt. (ID of paspoort)

Partner links:
– Ambassade van de Republiek van Polen in Brussel: 
https://bruksela.msz.gov.pl/ 
– ASBL BEKAP: 
https://bekap.be/
– ASBL Daskalia: 
http://daskalia.eu/

van tot
Gepland Film