27.05.2020 - 31.08.2020 Actualiteit, Geschiedenis

Historisch concours van de minister van Buitenlandse Zaken

De minister van Buitenlandse Zaken kondigt een wedstrijd aan voor de beste vreemdtalige publicatie ter bevordering van de Poolse geschiedenis en de beste publicatie in het Pools over de geschiedenis van de Poolse diplomatie, die in 2019 werd gepubliceerd. De auteurs mogen hun werk tot 31 augustus 2020 indienen. Alleen boekpublicaties, zowel wetenschappelijke monografieën als populair-wetenschappelijke publicaties en uitgaven van bronnen — waarbij het aantal auteurs niet meer dan drie bedraagt — kunnen aan de wedstrijd worden onderworpen.

Voor de winnaar in de categorie van de beste vreemdtalige publicatie ter bevordering van de Poolse geschiedenis is er een geldprijs van 10 000 EUR; voor de winnaar in de categorie van de beste publicatie in de geschiedenis van de Poolse diplomatie – 20 000 PLN.

Voorwaarde voor deelname aan de wedstrijd is dat de werken uiterlijk op 31 augustus 2020 worden ingediend. (datum poststempel) naar het adres: 

Ministerstwo Spraw Zagranicznych (Ministry of Foreign Affairs), Departament Dyplomacji Publicznej i Kulturalnej (Department of Public and Cultural Diplomacy), Al. J. Ch. Szucha 23, 00-580 Warszawa; with the envelope marked “Konkurs Historyczny Ministra SZ” (“History Contest of the Minister of Foreign Affairs”). 

 De werken voor het vergelijkend onderzoek moeten worden ingediend in de vorm van drie exemplaren van de publicatie, waarbij (als mogelijk) gepubliceerde kritieken, meningen en recensies moeten worden bijgevoegd. Het is ook toegestaan het boek in elektronische vorm in te dienen op het volgende adres: ddpk.sekretariat@msz.gov.pl met de naam van de “History Contest of the Minister of Foreign Affairs” in de titel. De aanvraag gaat vergezeld van de schriftelijke toestemming van de auteur(s) om deel te nemen aan de wedstrijd en hun contactgegevens.

De gedetailleerde regels van het vergelijkend onderzoek worden gespecificeerd: Besluit nr. 24 van de minister van Buitenlandse Zaken van 18 juli 2017 over de Historische Mededinging van de minister van Buitenlandse Zaken (met bijlagen). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Poolse Instituut in Brussel bruksela@instytutpolski.org.

Voorwaarden van de wedstrijd: 

Terms-and-conditions-of-the-competition-

from to
Scheduled Actualiteit Geschiedenis