25.06.2020 - 31.08.2020 Geschiedenis, Programma Place de la Chapelle, 1000 Bruxelles

“Johannes Paulus II – Pope of Dialogue” — een tentoonstelling ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Johannes Paulus II in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw van de Kapel in Brussel. 🗺

« Voor paus Johannes Paulus II was de dialoog nooit een doel op zich, maar altijd een middel tot interactie met de mens. Onder de zieken, de armen, de jongeren, de ouderen, de denkers, de politici, de kunstenaars en de diplomaten, op alle continenten, in alle situaties, en tegenover verschillende etnische groepen, ontdekte Johannes Paulus II voortdurend de mensen achter de dialoog. In deze tentoonstelling is deze ontdekking zichtbaar op de gezichten van de mensen: zowel de angstige als de vol vreugde, de hoop en het leven. »

In Brussel wordt de betekenis van de tentoonstelling, die tekst en fotografie combineert, versterkt door de ruimte van de O.-L.-Vrouwekerk van de Kapel. De kerk is de parochie van de Poolse katholieke gemeenschap in Brussel. Het is ook een van de oudste gebouwen van de stad. De bouw ervan is begonnen in 1210 in romaans-gotische stijl, op de plaats van een romaanse kapel uit de eerste helft van de XIIe eeuw. Het is ook in deze kerk dat Pieter Brueghel de Oude begraven is.

De tentoonstelling is ontwikkeld door het Centrum voor het Denken van Johannes Paulus II in Warschau. en geproduceerd door
Pools Instituut in Brussel in samenwerking met Polska Wspólnota Katolicka w Brukseli [Poolse Katholieke Gemeenschap in Brussel] en O. Damian Kopytto – Pools Pastoraal Coördinator in België.

De virtuele wandeling wordt begeleid door het Poolse Kamerkoor, dir. Jan Łukaszewski, met het stuk “Victimæ paschali laudes” van Jan Krutul.

van tot
Gepland Geschiedenis Programma
Place de la Chapelle, 1000 Bruxelles Google Maps