8.09.2020 - 18.09.2020 Kunst, Programma

FUTUREMAN 2052 — Lodzkie Gewest Design tijdens Brussels Design September

Inclusief, restauratief of allocatiegericht ontwerp zijn zaken die door designers steeds meer worden erkend als de juiste handelswijze en een alternatief voor de uitgeputte en schadelijke antropocentrische formule.


Met dit in het achterhoofd zijn we op zoek naar voorbeelden die verder gaan dan onze eigen behoeften, ons eigen ego en bovenal de esthetiek die zich de naam design toe-eigent.Laten we nadenken over “wat als?” en een cultuur van diepere reflectie voorafgaand aan actie onze missie laten worden.


Diagnose van de grootste ecosysteemproblemen verwijst naar sleutelwoorden als; plastic, co2, water, droogte, degradatie, afval of overmatige consumptie, die nauw met elkaar verbonden en gekoppeld zijn. Sociale ongelijkheden, die nog steeds worden onderschat, komen echter op de voorgrond en zullen in de toekomst de grootste bedreiging vormen voor de menselijke activiteit.


Het is onze unieke gevoeligheid, onze scherpzinnigheid, ons vermogen om te analyseren en te abstraheren, dat wil zeggen de kenmerken die ons in staat stellen te creëren en te ontwerpen, die ons potentieel bepalen, waardoor we visies kunnen voorstellen op het toekomstige alternatief voor de analyses van economen of wetenschappers, misschien wel meer communicatief en van de grotere impact.


Kan een ontwerper/kunstenaar zijn rol in de maatschappij vervullen zonder objecten te produceren? En welk object kan een echte waarde toevoegen aan ons leven en het leven van onze planeet?

Wij zijn geïnteresseerd in uw antwoord.

Deelnemende kunstenaars en designers: Aleksandra Bonikowska, Dominika Gacka & Julia Piekarska, Anna Grabowska, Patrycja Gorzela, Kamila Lewandowska, Pola Piestrzeniewicz, Blanka Przedpełska, Magdalena Szadkowska, Kacper Witkowski, Zuzanna Wójcik.

Praktische informatie:

 De opening van de tentoonstelling vindt plaats op meerdere locaties tegelijk. De uitzending van de tentoonstelling naar de Kobro Gallery, gelegen in het hart van de Wladyslaw Strzeminski Academie voor Schone Kunsten in Łódź, vindt plaats op 8 september 2020 om 18.00 uur en gaat in première in het Lodzkiehuis.

De virtuele tentoonstelling zal worden gepresenteerd in het Lodzkie House. 
Marie Louizaplein 2, 1000 Brussel
en op hun website: https://bds.lodzkie.pl
Tentoonstelling open voor het publiek :
9 – 18 september 2020
Maandag – vrijdag 10:00 uur – 15:00 uur


Educatief programma:

(Workshops in virtuele vorm op 9-10.09 van 12.30 tot 13.30 uur in Lodzkie House.)

WORKSHOP VAN AR MET LIEFDE

Wat als we in een paar momenten onze omgeving zouden kunnen aanpassen aan onze huidige emoties? De ontwerper maakt virtuele “ansichtkaarten” met deelnemers met behulp van augmented reality met behulp van Adobe Aero applicatie. Ze zal de ontwerpworkshop in het ecologische aspect laten zien, waarbij ze slechts een virtueel spoor achterlaat.

De designer verantwoordelijk voor de workshop : Patrycja Gorzela

Datum evenement: 10.09.2020
I groep 12.30-1.30 p.m.

Workshop GET THE COLOR VISION
“FUTUREMAN 2052”

Kleur en kleurvisie als sleutel tot inter-species empathie – deze workshop laat je spelen en denken over kleuren vanuit een ander perspectief.

De designers verantwoordelijk voor de workshop: Kamila Lewandowska, Anna Grabowska 

Datum evenement: 09.09.2020
I groep 12.30-1.30 p.m.

Praktische informatie:
Workshop wordt gehouden in het Engels
RSVP (beperkt aantal plaatsen) bds@lodzkie.pl

Adres:
Lodzkie House [Lodzkiehuis]
Marie Louizaplein 2, 1000 Brussel
Website: http://bds.lodzkie.pl 

Zuzanna Wójcik, Bioplastik
Patrycja Gorzela, Needs
Aleksandra Bonikowska, Handmade Puff Made of Old Tire
Pola Piestrzeniewicz, Consumption / Plastic Destruction / Plastic non Fantastic
Magdalena Szadkowska, E()motion
Kamila Lewandowska, Bees Love Blue
Kacper Witkowski, Disturbing Visions of The Future
Patrycja Gorzela, Widziadło
Dominika Gacka, Julia Piekarska, Green Yarns Lab
Anna Grabowska, Color Vision of The Future
van tot
Gepland Kunst Programma