23.09.2020 - 16.10.2020 Literatuur, Programma

Kamila Janiak op het festival Transpoesie 10 – Let’s go Vir(tu)al

Kamila Janiak neemt dit jaar deel aan de 10e editie van het poëziefestival TRANSPOESIE, georganiseerd door EUNIC Brussel.
Dit jaar zullen alle lezingen online plaatsvinden en worden uitgezonden op de website van het evenement en op de sociale media. 

Om de wereld van Kamila Janiak te betreden, komt u naar ons toe op 14 oktober 2020 om 20.00 uur. U kunt zich nu al inschrijven op de website van het festival.

Over Kamila Janiak:

De Poolse dichteres en zangeres Kamila Janiak is beter bekend onder het pseudoniem Daisy Kowalsky. Zij is de auteur van vier poëzieboeken. Haar eerste poëziebundel ” frajerom śmierć i inne historie” [dood aan de losers en andere verhalen] werd gepubliceerd in 2007. Twee jaar later verscheen haar tweede boek “kto zabił bambi?” [wie heeft bambi vermoord?] van de stichting Modern Art Means Modern Artist Language (MAMMAL). In 2016 publiceerde ze haar derde dichtbundel “zwęglona jantar” [gecarboniseerd jantar]. Haar laatste dichtbundel “wiersze przeciwko ludzkości” [gedichten tegen de mensheid] waarvoor de auteur genomineerd was voor de Wrocław Silesius Poetic Award, evenals voor de Wisława Szymborska Poetic Award, werd gepubliceerd in 2018. Haar gedichten werden opgenomen in de bloemlezing van de vrouwenpoëzie “Solistki” en in de bloemlezing  “Zebrało się śliny” die de meest interessante nieuwe trends in Poolse poëzie presenteert. Haar werken zijn opgenomen in de bundel “Awangarda jest rewolucyjna albo nie ma jej wcale” en in de bloemlezing van Poolse filmgedichten “Zawrót Głowy”. Ze zingt in vier bands: Krůk (ritual, electronica, alternative), Das Moon (electro-industrial), We Hate Roses (grunge), Tak Zwani Mordercy (acoustic grunge) and Delira & Kompany (heavy folk).

 

Over het festival: 

Het TRANSPOESIE-poëziefestival wordt voor het tiende achtereenvolgende jaar georganiseerd door EUNIC Brussel, de nationale culturele instellingen van de Europese Unie in de Belgische hoofdstad. Dit jaar gaan de voorlezingen virtueel – het delen van Europese poëzie aan het publiek over de hele wereld, te beginnen met het openingsevenement op 23 september.

Meer informatie: http://transpoesie.eu/#about

 

van tot
Gepland Literatuur Programma