31.12.2020 Actualiteit, Kunst

Kunst online – Nieuw portaal van het Nationaal Museum in Warschau

“Het Digitale Nationale Museum in Warschau presenteert maar liefst 60 duizend museumobjecten uit de collectie van meer dan 800 duizend. Dankzij de digitalisering van de collectie heeft iedereen op een computer of telefoon toegang tot buitengewone kunstwerken, ook die welke regelmatig worden bewaard vanwege de beperkte tentoonstellingsruimte of de gevoeligheid van het materiaal,” — zegt Karolina Tabak, hoofd van de afdeling Digitalisering en Visuele Documentatie van het Nationaal Museum in Warschau.

Meesterwerken van Poolse schilderkunst, beeldhouwkunst en grafiek, oude muurschilderingen uit Faras die door Poolse archeologen zijn ontdekt, middeleeuwse en hedendaagse kunst – dit alles is te zien zonder dat u uw huis hoeft te verlaten in het nieuwe portaal van het Nationaal Museum in Warschau, dat medio oktober 2020 werd gelanceerd.

foto © Bartosz Bajerski
foto © Adam Oleksiak

Dankzij de nieuwe Digital MNW-portal kan iedereen, ongeacht waar hij of zij woont, een virtuele rondleiding krijgen in het Poolse Nationale Museum in Warschau. De service is gepersonaliseerd. De gebruiker kan door de collecties bladeren op een tijdlijn of specifieke meesterwerken kiezen, en de geschiedenis van zijn zoekopdracht opslaan op zijn profiel in de portal. Objecten van bijzonder belang kunnen worden gevonden in de sectie Meesterwerken.

Gepland Actualiteit >Kunst