29.01.2021 Muziek

Polish Heroines of Music

Ontdek met ons een nieuw album getiteld “Polish Heroines of Music” met orkestrale muziek van Elzbieta Sikora, Hanna Kulenty, Grazyna Bacewicz en Agata Zubel uitgevoerd door het Franse orkest Pasdeloup onder leiding van Marzena Diakun.

Heeft muziek pariteit nodig? Waarschijnlijk niet, zij verdedigt zichzelf. Maar het is de moeite waard om de artistieke voordelen van uitstekende hedendaagse componisten en hun onvergetelijke voorgangers op te merken en te benadrukken – vrouwen zijn in de Poolse muziek een stem die even apart als expressief is. Het album dat is uitgebracht door ANAKLASIS, een nieuw fonografisch merk dat is opgericht door PWM Edition, is het resultaat van de samenwerking van PWM Edition met het Adam Mickiewicz Instituut, dat tot doel heeft een nieuwe canon van werken van Poolse componisten te creëren en populair te maken. In dit geval gaat het om “Sonosphère V. Wanda Landowska” van Elżbieta Sikora, “Aisthetikos” van Hanna Kulenty, “In the Shade of an Unshed Tear” van Agata Zubel en “Contradizione”, een klassieker van Grażyna Bacewicz. “Poolse heldinnen van de muziek” verschijnt in de SOUNDS-serie, dus niet alleen het repertoire is van cruciaal belang, maar ook de interpretatie ervan – het is vooral de moeite waard om aandacht te besteden aan het spel van de solisten: de saxofonist Bartłomiej Duś, de pianiste Magdalena Duś en de Franse jazzgitariste Misja Fitzgerald Michel.

De première van dit album vond plaats op 29 januari 2021.

Ontdek dit album op Spotify of via deze link https://umusicpl.lnk.to/PolishHeroinesofMusic 

Gepland Muziek