8.05.2021 - 26.09.2021 Kunst

Triënnale Brugge: Joanna Malinowska en C.T. Jasper

Van 8 mei tot 26 september 2021 vormt Brugge opnieuw het decor voor Triënnale Brugge, een uniek kunstentraject waar dertien nationale en internationale kunstenaars en architecten hun installaties aan het grote publiek voorstellen. Voor deze editie kiest Triënnale Brugge voor een verrassend thema: TraumA. Tijdens deze editie gaan we op zoek naar het verborgene en balanceren we tussen droom en realiteit, privé en publiek. Samen gaan we op zoek naar de minder zichtbare kant van het picture perfect Brugge.

Het werk van Joanna Malinowska (°1972, Gdynia – Polen, woont en werkt in New York, US) functioneert op het snijvlak van antropologie en kunstgeschiedenis in sculpturen, installaties en films. Door overeenkomsten te belichten tussen ogenschijnlijk verschillende culturen, probeert ze een brug tussen hen te bouwen in plaats van ze als aparte eenheden te zien. Ze onderzoekt actief het idee van collectief bewustzijn – wanneer vergelijkbare ideeën in verschillende delen van de wereld opkomen zonder directe interactie of invloed – in haar werk. Het motief van cultureel erfgoed met een vleugje politiek is te herkennen in veel van de werken van de kunstenaar. Voor Triënnale Brugge stelt ze voor om aandacht te geven aan een vergeten monument uit haar geboorteplaats, Gdynia, en laat ze haar fantasie over dit monument en het personage dat wordt voorgesteld, de vrije loop.

Meer: JOANNA MALINOWSKA & C.T. JASPER | Triënnale (triennalebrugge.be)

van tot
Gepland Kunst