27.01.2022 Geschiedenis, Muziek, Programma

Internationale dag voor de slachtoffers van de Holocaust

Op 27 januari 1945 werd het concentratiekamp Auschwitz bevrijd. Om dat te herdenken nodigden het Pools Instituut te Brussel en het festival Traces u uit naar een conferentie en een concert.

Quatuor Karski en Raphael Wallfisch interpreteerden de Quatuor voor snaren n° 3 van Szymon Laks en brachten ook het beroemde quintet voor snaarinstrumenten van Schubert. De componist verwerkte zijn tragische ervaringen van zijn verblijf in concentratiekampen en nazi gevangenissen in het stuk Quator. De interpretatie van het werk werd voorafgegaan door een korte conferentie en er was gelegenheid voor vragen en antwoorden. Katarzyna Naliwajek leidde de conferentie. Zij is meester in conferenties aan het departement van muziektheorie en -esthetiek aan het Instituut voor Musicologie van de Universiteit van Warschau. Daarnaast is ze gerenommeerd internationaal onderzoeker met specifieke interesse voor muziek uit de 20-ste eeuw en uit de periode van de Tweede Wereldoorlog.


Donderdag 27 januari 2022 om 19:30

@ Protestanse Kapel (Museumplein 2, 1000 Brussel)

Meer details vindt u in het Facebook Event.

Reserveer hier.


 

Gepland Geschiedenis >Muziek >Programma