11.04.2022 - 17.04.2022 Kunst, Programma, Theater

Stichting Sztukmistrze uit Lublin op de 15-de editie van het Circusfestival in Brussel – Hopla! – 11.04 > 17.04.22

Sinds 2007 wil het festival HOPLA! bruggen bouwen tussen het circus en de stad, circusartiesten en inwoners, kunst en het publiek. Als creatieve sector in volle bloei heeft het circus een rijkdom, die heel dicht staat bij de Brusselse realiteit. Het is gezellig en familiaal en en overbrugt genres, generaties en sociale verschillen. Kijkend naar het circus, kom je uit jezelf en ben je verwonderd en nieuwsgierig, met respect voor anderen.  

De stichting Fundacja Sztukmistrze is een ervaren team van  moderne circusartiesten. Ze realiseerden al tien jaar lang de meest diverse artistieke projecten in Polen, Duitsland, de Tsjechische Republiek en in Dubaï. Een van hun meest prestigieuze projecten was de promotie van Polen bij de wereldtentoonstelling in Milaan in 2015. Enkele van hun shows : « Gradient », « Spektrum », « 9.811 », « Szafa Show », « Zgubowisko » en « Fire Party ».
In hun nummers combineren ze acrobatie, luchtacrobatie, dans, fysiek theater, jongleerkunst, pantomime en optische illusie.

Tijdens het circusfestival in Brussel brengen ze  twee voorstellingen :

Maandag 11.04 – 20:00 > 21:00 

◉ 9.811 naar de roman « Cosmos » van Witold Gombrowicz – Tour à plomb – 1000 Brussel 
Gratis ingang, verplicht reserveren
Meer info

Zaterdag 16.04 & Zondag 17.04 – 21:00 > 22:00 

◉ Fire Party ! het grootste vlammenfeest dat je ooit al gezien hebt! Brouckèreplein – 1000 Brussel
Gratis toegang
Meer info

©Jakub Gadaj

van tot
Gepland Kunst Programma Theater