2.05.2022 Andere, Literatuur, Programma

Conferentie door prof. P. Próchniak aan de Vrije Universiteit van Brussel: « Taras Shevchenko en zijn Laatste Testament »

De faculteit Letteren, Vertaling en Communicatie van de VUB en het Pools Instituut in Brussel, nodigde uit voor een conferentie door professor Paweł Próchniak over de grote, romantische dichter die schrijft in het Oekraïens, Taras Schevchenko en zijn Laatste Testament.

Schevchenko was een beroemd dichter in zijn land. Vandaag worden zijn verzen gebruikt als slogans in manifestaties tegen de Russische agressie. Hij was ook schilder en onderging een uitzonderlijk lot als slaaf die een tijdloze nationale figuur werd.

Paweł Próchniak, geboren in 1966, is een onderzoeker in de literatuur, literair antropoloog, literair criticus en professor aan het Instituut voor de Poolse filologie aan de Pedagogische Universiteit van Krakow.

Het event vond plaats op 2 mei 2022 – 🔗 van de conferentie

Gepland Andere Literatuur Programma