28.09.2022 - 29.09.2022 Film, Programma

L’art difficile de filmer la dance 11. International Dance Film Festival Brussels – drie Poolse films

 

De Poolse films Siódma pieczęć.Trylogia (Het Zevende Zegel, Trilogie) van Jacek Krawczyk, See You Never van Michał Strugarek en Black Landscapes van de compagnie TO-EN Butoh worden vertoond tijdens de 11-de editie van het International Dance Film Festival Brussels. Er is ook een ontmoeting voorzien met Jacek Kaczmarek.  

Het is een groot genoegen om u samen met @idff.be deze Poolse films voor te stellen. De films werden gerealiseerd tussen 2020 en 2022 en werden geselecteerd uit in totaal 42 dansfilms, ingediend vanuit 25 verschillende landen.

De dansfilm Siódma pieczęć. Trylogia (60’) gemaakt in 2020 door de Poolse choreograaf Jacek Krawczyk en door de artiesten vvan het Sopot Dance Theater is een herinterpretatie van de grote filmklassieker Het Zevende Zegel van Ingmar Bergman uit 1957.  De film is een verhaal op dans, gezien door het oog van de camera. Inspiratiebron is het verbreken van het zevende zegel, zoals in de Apocalyps van de evangelist Johannes, het moment waarop het einde der tijden begint.  

Jacek Krawczyk is te gast op het festival en zal zijn film voorstellen op 29 september, niet toevallig ook de Denkdag / la Journée de Réflexion / Reflection Day.

 Siódma pieczęć. Trylogia gerealiseerd door: Jacek Krawczyk – regie, Alicja Byzdra – camera/beeld/ montage, Mariusz Noskowiak – muziek, Joanna Czajkowska, Grzegorz Sierzputowski, Jacek Krawczyk – dansers/acteurs

Gerealiseerd door het Sopot Dance Theater in 2020 dankzij “Culture in Network”, een subsidieprogramma van het Ministerie van Cultuur en van het nationaal Erfgoed. Het Pools Instituut in Brussel en het Marshall’s Office van de voivodeship Pommeren steunden de deelname van Jacek Krawczyk aan het IDFF.

Projectie en ontmoeting met Jacek Krawczyk : 29 september, 20u00, DansCentrumJette @idff.be/program/day19#trilogie-siodma-pieczec  

 

van tot
Gepland Film Programma