8.11.2022 - 22.11.2022 Geschiedenis, Programma

Tentoonstelling «Mama, ik wil geen oorlog meer!»

Een tentoonstelling met pakkende getuigenissen van de oorlog, gezien door de ogen van een kind. Je ziet historische tekeningen van Poolse kinderen uit 1946, die getuigen van hun ervaringen in de Tweede Wereldoorlog en hedendaagse tekeningen van Oekraïense kinderen over de oorlog die daar nu woedt. De tentoonstelling werd samngesteld met medewerking van het Centraal Archief voor Moderne Documenten in Polen in samenwerking met partners uit het Oekraïense maatschappelijk middenveld op basis van het Pools-Oekraïense archiefproject 1939-45 POLEN/2022 OEKRAÏNE.

De tekeningen van kinderen uit Oekraïne over de huidige oorlog  werden verzameld door het portaal ‘Mom I see war’. Het bevat meer dan 10 000 tekeningen over oorlog en vrede van de hand van Oekraïense kinderen. Het doel is om uiteindelijk als deze tekeningen te gebruiken voor de grootste collage ter wereld over de oorlog in Oekraïne.

De tentoonstelling wil je als bezoeke sensibiliseren. De oorlog ziet er door de ogen van kinderen nog steeds hetzelfde uit, ongeacht waar en wanneer die plaatsvinst. Oorlog is slecht en kinderen zijn altijd slachtoffer. De tentoonstelling wordt ondersteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Republiek Polen en wordt overal ter wereld vertoond.


 

📍 Van 8 tot 22 novemberStation Europe

 


 

Foto’s van de opening van de tentoonstelling op 8 november 2022

 

(Van links naar rechts) A. Bolecka, G. Beszłej, V. Chentsov, Amb. A. Sados, B. Rzońca, I. Tolkachova. © KobusArt

© KobusArt

© KobusArt

© KobusArt

© KobusArt

© KobusArt

van tot
Gepland Geschiedenis Programma