19.11.2022 - 18.12.2022 Geschiedenis, Programma

Tentoonstelling « Jan Pawel II : de mens en de cultuur » in het kader van het programma Esch-sur-Alzette – Europese Cultuurhoofdstad 2022

Van 18 november tot 19 december 2022 loopt in Esch-sur-Alzette de tentoonstelling  « Jan Pawel II: de mens en de cultuur » in het kader van het programma Esch-sur-Alzette, Europese Cultuurhoofdstad 2022.

De tentoonstelling gaat over diverse aspecten in het leven van Paus Johannes Paulus II. Het accent ligt op zijn engagement voor cultuur en educatie en verwijst naar zijn beroemde speech in de zetel van de UNESCO over de rol van cultuur in de geschiedenis van een natie. Een tweede inspiratiebron waren zijn reflecties over de zin van herinnering en identiteit, zowel vanuit het standpunt van een gemeenschap als van een individu. Bij de tentoonstelling komt ook een retrospectieve fototentoonstelling, « Le pape Jean-Paul II à Esch-sur-Alzette » door Fernand Konnen. De tentoonstelling werd samengesteld door het museum van het Huis van de Familie van de Heilige Johannes Paulus II in Wadowice.


📍Heilig Hart Kerk, Esch-sur-Alzette
Van 19 november tot 18 december – dagelijks, behalve maandagen, van 14u tot 17u.

van tot
Gepland Geschiedenis Programma