7.05.2023 Actualiteit, Andere, Programma

Het Pools Instituut Brussel op de “Polish Day in Brussels”

Voor de tweede keer neemt het Pools Instituut Brussel deel aan de “Polish Day in Brussels” die ter gelegenheid van de Poolse Erfgoeddagen in het iconische Jubelpark wordt georganiseerd. Het centrale thema dit jaar is de 550e verjaardag van Nicolaus Copernicus, de beroemde Poolse astronoom die in de 16e eeuw de manier waarop wij ons zonnestelsel begrijpen voorgoed heeft veranderd.

Het programma van de picknick omvat niet alleen tal van gratis activiteiten voor jong en oud, wedstrijden met interessante prijzen met Copernicus in de centrale rol, maar ook dansen. Op uitnodiging van het Pools Instituut treedt het Cracovia Danza Ballet op, met fragmenten van de voorstellingen “Planets Moved by Dance” en “Alla Polacca”. Aan het eind van de voorstelling zullen de dansers en danseressen van het ballet samen met het publiek dansen.

In de tent van het Pools Instituut Brussel, net bij de ingang van het park vanaf de Tervurenlaan, zullen een aantal attracties aangeboden worden voor gezinnen met kinderen – schminken in kosmische patronen en een fotohokje om je mee de ruimte in te nemen. We zullen ook iedereen uitnodigen in het Planetaire Nevel Laboratorium. De kunstenaar Dominik Smużny (B61 Institute) zal eetbare modellen maken van efemere astronomische objecten om met het publiek te delen. Als onderdeel van de voorstelling zullen twee astronauten kosmische suikerspinnen uitdelen aan iedereen. Bovendien zal een bezoek aan de stand de gelegenheid zijn om meer te weten te komen over de culturele activiteiten die het Pools Instituut Brussel aanbiedt.

‘s Avonds nodigen we iedereen uit voor een concert van de jonge, geprezen Poolse band Kwiat Jabłoni (The Apple Blossom). Het zal ook een kans zijn om traditionele Poolse delicatessen en bier te proeven. Vertegenwoordigers van verschillende Poolse regio’s zullen het beste van het gezonde, traditionele en ambachtelijke eten en drinken van Polen in het Jubelpark aanbieden. Alle winst gaat naar humanitaire hulp in Oekraïne.

Zondag 7 mei 2023
14:00-21:30
Jubelpark

Cracovia Danza Ballet voorstelling – 15:30/17:30
De tent van het Pools Instituut zal open zijn van 14:00 tot 18:00 uur.

Gepland Actualiteit >Andere >Programma