17.06.2023 Actualiteit, Film, Geschiedenis, Kunst, Programma

TENTOONSTELLING, LEZING & FILM: Poolse en Oekraïense strips Luxemburg

De geschiedenis van de Poolse strip zit vol toevalligheden en wendingen. Wie kan daar meer over weten dan een uitgever van stripboeken? Maak kennis met Szymon Holcman, art director bij uitgeverij “Kultura Gniewu” en expert op het gebied van film en animatiefilms. Hij heeft meer dan 120 stripboeken gepubliceerd en heeft talrijke prijzen gewonnen voor zijn werk op het gebied van de Poolse cultuur.

Szymon Holcman komt op 17 juni naar Luxemburg om te praten over de geschiedenis van het Poolse stripverhaal, de makers ervan en de mogelijke toekomst ervan. De lezing zal worden gevolgd door een vertoning van een film over de beroemdste stripmaker van Polen. De film “Comic Book: Een superheld uit communistisch Polen” vertelt het verhaal van het leven en werk van Henryk Jerzy Chmielewski, beter bekend als “Papcio Chmiel”, schepper van het beroemde stripverhaal “Tytus, Romek en A’Tomek”.

17 juni 2023
14:00 – lezing van Szymon Holcman “De buitengewone geschiedenis van fascinerende kunst”
15:30 – vertoning van de film “Comic Book: Een superheld uit communistisch Polen”

Ancien Cinéma Café-Club
Grand Rue 23, L-9410 Vianden, Luxemburg
Evenement in het Engels

Doe mee aan het Facebook-evenement

Organisatoren: Polska.LuAncien Cinéma Café-Club, Polish Institute in Brussels

De evenementen worden georganiseerd als onderdeel van een tentoonstelling van hedendaagse Oekraïense strips in de Ancien Cinéma Café-Club in Vianden. De tentoonstelling werd voorbereid door het Pools Instituut in Brussel voor het Brussels Comic Book Festival 2022. De tentoonstelling is open van 9 tot 22 juni. Meer info

Gepland Actualiteit >Film >Geschiedenis >Kunst >Programma