24.11.2023 Actualiteit, Aktualności, Muziek

Poolse Jazznacht in Flagey: EABS & Product May Contain

Kom met ons mee voor een novemberavond gevuld met de levendige klanken van Poolse topjazz. Het hoogtepunt van de avond is EABS (Electro-Acoustic Beat Session), een jazz-elektronische fusionband die je meeneemt op een betoverende muzikale reis. De muzikanten verwierven Europese erkenning met hun allereerste album, “Repetitions – Letters to Krzysztof Komeda”, in 2017. En hun laatste album, “EABS Meet Jaubi – In Search of a Better Tomorrow”, kreeg vorig jaar wereldwijde bijval.

De show wordt geopend door de opkomende band Product May Contain, winnaars van de Grand Prix van de “Jazz Individuality” prijs tijdens het prestigieuze Poolse festival “Jazz nad Odrą” (april 2023).

Het zal fantastisch zijn om hen samen op het podium van Flagey te hebben!

Vrijdag 24 november 2023
20:15
Flagey
Heilig Kruisplein (Place Sainte-Croix), 1050 Brussel
Meer info
Tickets

In samenwerking met het Pools Instituut Brussel.


EABS, kort voor Electro-Acoustic Beat Session, is een fenomeen. Ze komen uit Wroclaw en hun unieke geluid ontstaat door Poolse jazz te mengen met hedendaagse urban muziekgenres. De afgelopen maanden is EABS samen met de band Jaubi op tournee geweest. Voor hun eerste concert in België keren de Poolse artiesten echter terug naar het podium zonder het Pakistaanse kwartet, om hun nieuwste album, getiteld 2061 (Astigmatic Records, 2022), te laten horen.

2061 ontleent zijn naam aan het jaar waarin de komeet van Halley terugkeert en draait door een constellatie van genres zoals jazz, elektronica en hip hop. Met gedurfde creativiteit verweeft EABS trap-and-drill elementen in hun composities. Deze kosmische creatie maakt niet alleen een gedurfd muzikaal statement, maar dient ook als politiek manifest en belichaamt EABS’ filosofie van ‘reconstructie uit deconstructie’.

Marek ‘Latarnik’ Pędziwiatr, piano & keyboard
Marcin Rak, drums
Paweł ‘Wuja HZG’ Stachowiak, basgitaar & synthesizer
Olaf Węgier, saxofoons & basklarinet
Jakub Kurek, trompetnastreven


Product May Contain is een trio jonge muzikanten die het creëren van ruimtes, zowel intiem als uitgestrekt, nastreeft. In hun muziek vind je invloeden uit de jazz, folk en ambient muziek, allemaal in symbiose met de betoverende klanken van de vibrafoon, contrabas en etnische percussie-instrumenten (eventueel inclusief potplanten). Uit dit mozaïek ontstaat een origineel en persoonlijk verhaal over het vinden van schoonheid te midden van de dubbelzinnigheden van turbulente tijden.

Tymon Kosma, vibrafoon
Filip Botor, contrabas
Mateusz Borgiel, percussie

Gepland Actualiteit Aktualności Muziek