6.07.2023 Actualiteit, Film, Programma

“Cold War” vertoning tijdens Europe INSIDE OUT: A 2023 Summer School aan de KU Leuven

Op 6 juli steunde het Pools Instituut Brussel de vertoning van “Cold War” (“Zimna Wojna”) georganiseerd als onderdeel van de Europe Inside Out: a Summer School in Leuven. Dit internationale project van de KU Leuven, de oudste universiteit van België, bracht studenten uit verschillende landen samen die zich verzamelden in Cinema ZED Leuven om de met een Oscar bekroonde film van Paweł Pawlikowski te bekijken. Voor de vertoning gaf Kris Van Heuckelom, universitair hoofddocent Cultuurwetenschappen en Poolse Studies aan de KU Leuven, een korte lezing over de historische context.

Na de vertoning genoten de aanwezigen van drankjes aangeboden door het Pools Instituut Brussel. Tijdens de bijeenkomst hadden de studenten ook de gelegenheid om meer te leren over de nieuwste projecten van het instituut en te praten over de Poolse cultuur.

Gepland Actualiteit Film Programma