3.08.2023 - 23.11.2023 Actualiteit, Kunst, Programma

Tentoonstelling: Filip Wierzbicki-Nowak CONNECTIONS bij Destelheide

In “CONNECTIONS” biedt de Poolse kunstenaar Filip Wierzbicki-Nowak een boeiende verkenning van het onderling verbonden netwerk van onze wereld. Tijdens zijn verblijf in Destelheide heeft de kunstenaar een visuele analyse gemaakt van Dworp en plaatsen zoals Waterloo, Baarle, Ieper en Brussel, waarbij hij wijst op hun verbindingen met Polen.

Een verscheidenheid aan kunstvormen belichaamt de geschiedenis van deze locaties door inspiratie te putten uit gebruiken, mythen en legendes, en zich te verdiepen in utopische visies. In dit onderzoek verwijst de kunstenaar naar verschillende disciplines zoals filosofie, sociologie en milieubescherming. De essentie van deze plaatsen is gevangen in zowel abstracte als symbolische visuele taal.

Door gebruik te maken van de taal van het symbolisme, aan het einde van de 19e eeuw ontstaan in Frankrijk en België, weeft Wierzbicki-Nowak op vaardige wijze het Belgische verleden en heden samen. De tentoonstelling “CONNECTIONS” dient als een krachtige herinnering dat verhalen een kader creëren voor ons begrip van de wereld en hoe dit ons helpt om verbinding te maken met de essentie van dingen en plaatsen.

3 augustus – 23 november, 2023
Destelheide

Destelheidestraat 66
1653 Dworp

Meer info

Filip Wierzbicki-Nowak is een beeldend kunstenaar die werkt met verschillende media, zoals schilderen, tekenen, grafische kunst, video, installatie en site-specifieke kunst. In zijn werken bespreekt hij hoe digitale kunst worstelt om gelijke tred te houden met de dynamische en voortdurend veranderende essentie van de natuur. In 2012 studeerde Filip Wierzbicki-Nowak af aan de Universiteit van de Kunsten in Poznań. Sindsdien is hij verbonden gebleven met deze universiteit: in 2018 behaalde hij zijn doctoraat en momenteel is hij assistent-professor aan de 8e Tekenschool van de universiteit. Het werk van de kunstenaar is tentoongesteld in Polen, Duitsland, Japan, Spanje, Nederland, Engeland en vele andere landen.

www.filipwierzbicki.pl

van tot
Gepland Actualiteit Kunst Programma